Jakub Konečný
13. listopadu 2017 • 04:55

Konaté odmítá nabídky a hodil se marod. Proč odkládá konec ve Spartě?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl kopat za Žilinu, vydělávat v Turecku, Řecku nebo dokonce v zámořské MLS, odkud se na něj poptávali z New York City. Jenže Tiémoko Konaté v létě všechny nabídky odmítl a nehraje nikde, ani za sparťanskou juniorku, kam formálně patří. „Vše směřuje k tomu, že v zimě od nás Konaté odejde,“ říká generální ředitel letenského klubu Adam Kotalík.



Ještě před startem letní přípravy vyřadil nový trenér Andrea Stramaccioni z kádru Sparty šestici hráčů. Téměř všichni našli dříve či později nové působiště – Aleš Čermák přestoupil do Plzně, Matěj Hybš do Liberce, Ondřej Mazuch do druholigového anglického Hullu, Daniel Holzer odešel na hostování do Zlína, Mario Holek zase na Duklu.

Jen Tiémoko Konaté nic. Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny zůstal ve Spartě, kde byl přeřazen do juniorky, za niž v této sezoně neodehrál ještě ani minutu.

„Přitom jsem mu sehnal tři nabídky,“ připomíná hráčský agent Orhan Dumanjič, který Konatého v létě zastupoval. „Nejprve řecký Apollon Smyrnis, pak turecký Gaziantepspor a nakonec Žilinu. Timmy vždy nejprve projevil zájem, ale nakonec ucukl,“ krčí rameny Dumanjič.

„Je pravda, že od Žiliny měl Konaté nabídku tříleté smlouvy. Už to vypadalo, že se dohodneme,“ přitakává generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

 Konatého bilance ve Spartě

99 soutěžních startů

 5061 odehraných minut
 8 gólů
 11 asistencí
 11 žlutých karet
 1 červená karta

Důvod hráčova setrvání ve Spartě, kde má přitom nulovou perspektivu, je podle informací deníku Sport prozaický. Blížil se totiž konec lhůty, po které získá nárok na trvalý pobyt na území České republiky, což mu usnadní pohyb v rámci Evropské unie, kde dosud potřeboval cestovní víza. V Praze je Konaté od září roku 2012…

Sparta - Bohemians: V kotli Sparty visí transparent “Konaté ven”
Video se připravuje ...

To, že je africký expres až dosud na výplatní listině Sparty, je nečekané, vždyť kolem něj kromě Apollonu, Gaziantepsporu a Žiliny kroužil dokonce i New York City. Jenže Konaté místo změny dresu raději přijal degradaci do juniorky, kde se už téměř dva měsíce neukázal.

„Má problémy s krvácením z nosu a s dýcháním. Doložil to lékařskými zprávami,“ doplňuje věcně Kotalík. Nicméně je jasné, že zejména o délce pracovní neschopnosti si všichni na Letné myslí své. Konaté však už není pro Spartu žádné téma, ostatně jedenadvacítka je i bez jeho přičinění na třetím místě české skupiny juniorské ligy.

„Vše směřuje k tomu, že od nás Timmy v zimě odejde. Aspoň jsme na tom s ním i s jeho africkým manažerem domluveni. Formu budeme ještě řešit,“ říká Kotalík, který v případě problémového hráče eviduje stálý zájem Gaziantepsporu.

Jelikož má Konaté ve Spartě smlouvu do příštího léta, je to poslední možnost, kdy na něm klub může aspoň něco vydělat.

Ať radši mlčí... Sparťané řešili nadávky i hučení fanoušků na Konatého
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud