4. prosince 2017 • 12:09

Karviná pod sebe dostala Baník. Vlk jako trenér končí, přijde Svědík?

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zachránili, co se dalo. Karvinští fotbalisté rozhodli tři minuty před koncem utkání s Bohemians o tom, že zápas vyhrají 1:0. Připsali si na konto druhé domácí vítězství v řadě a poodskočili ze sestupových pozic. Dostali pod sebe dokonce i regionálního rivala z Baníku.



Po tři zápasy trvala krátká trenérská mise Lubomíra Vlka, sportovního ředitele MFK Karviná, který na sebe po odvolání Jozefa Webera vzal i funkci trenéra. Delší nebude, ujistil Vlk po vítězství 1:0 nad Bohemians. Slezský klub se nyní bude podle jeho slov intenzivně věnovat hledání nového kouče.

„Oslovili jsme už několik trenérů,“ řekl Vlk. Spekuluje se o tom, že jedním z nich byl například Martin Svědík. „Jména si nechám pro sebe,“ pravil Vlk. „A teď začneme intenzivněji pracovat na tom, abychom v horizontu nejbližších dnů nového trenéra přivedli,“ prohlásil muž, jenž se bude nadále věnovat práci sportovního ředitele.

Šest bodů, které získal ve třech utkáních, v nichž karvinský tým vedl, jej prý plně neuspokojilo. „Upřímně, chtěli jsme z těch tří zápasů sedm bodů. Získali jsme jich šest ze dvou domácích duelů. Ale k tomu, abychom se zachránili, potřebujeme získávat i plusové body zvenku. Proto jsem jich chtěl z těch posledních tří duelů vybojovat sedm,“ přiznal Vlk.

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Bohemians 1:0. Rozhodl bývalý Klokan Budínský
Video se připravuje ...

V sobotním utkání s Bohemians jeho tým na hřišti dominoval. „Když jsem viděl kluky, jak odcházeli ze hřiště, někteří z nich v křečích, říkal jsem si, ano, takhle si představuju odbojovaný zápas. Kluci si sáhli na dno a myslím si, že jsme Bohemku předčili i v bojovnosti,“ chválil Vlk mužstvo po utkání, které rozhodl necelé čtyři minuty před koncem Lukáš Budínský.

Karviná se díky výhře v posledním podzimním utkání vymanila ze sestupových pozic. To ale Vlka neuspokojilo. „Nejsme spokojeni zejména s bodovým ziskem. Hra na podzim špatná nebyla, ale úspěšnost se měří podle počtu bodů. Máme jich čtrnáct, to je hodně málo,“ řekl karvinský sportovní ředitel.

Podle Vlkových slov bude chtít Karviná v zimě kádr posílit. „Hráče máme vytipované, ale na tom už chceme pracovat v součinnosti s novými trenéry. Proto je chceme mít u týmu co nejdřív,“ dodal k věci Vlk.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud