12. prosince 2017 • 13:02

Od futsalu opět k fotbalu. Blažek bude trénovat brankáře Boleslavi

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentant Jaromír Blažek se od ledna stane novým trenérem brankářů v Mladé Boleslavi. „Je to pravda,“ potvrdil Blažek serveru iSport.cz svůj příchod do středočeského klubu. I nadále se však chce věnovat pozici markentigového ředitele ve futsalové Spartě. Boleslavští na podzim marně hledali brankářskou jedničku, mezi tyčemi se protočili čtyři gólmani.



Ke konci listopadu se Mladá Boleslav dohodla na rozvázání smlouvy s ázerbájdžánským gólmanem Kamranem Agajevem, který na podzim svými výkony zklamal. Problémy na brankářském postu řeší středočeský klub dalším krokem, od ledna se tam stane trenérem brankářů bývalý reprezentant Jaromír Blažek , který vystřídá Jiřího Malíka.

„Je to pravda,“ potvrdil sám Blažek příchod do Boleslavi. „Dostal jsem nabídku a nabídky z první ligy se neodmítají. Ta práce mě baví, vždy jsem ji chtěl dělat. Jsem za to rád,“ doplnil čtyřiačtyřicetiletý bývalý gólman Sparty, Norimberku, Bohemians, Slavie či Jihlavy. Právě v Jihlavě si Blažek už i vyzkoušel práci trenéra brankářů.

Boleslavští protočili na podzim v bráně celkem čtyři muže s rukavicemi, a sice Jakuba Diviše, Luďka Vejmolu, Kamrana Agajeva a v posledním utkání na Spartě (0:3) debutoval v lize teenager Martin Jedlička. Ani jeden si ale pevnou pozici jedničky nevybudoval. „Bude na čem pracovat,“ věděl Blažek.

Dosud působil jako marketingový ředitel ve futsalové Spartě. Ve funkci se však bude snažit pokračovat i během angažmá v Boleslavi.

Blažek má na svém kontě čtrnáct startů za národní tým, v lize má šest titulů se Spartou a jeden se Slavií. V samostatné české lize odchytal 401 zápasů a připsal si v nich 157 čistých kont. 

Nová důležitá dvojice futsalové Sparty: marketingový ředitel Jaromír Blažek a trenér Beni Simitči
Nová důležitá dvojice futsalové Sparty: marketingový ředitel Jaromír Blažek a trenér Beni Simitči

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud