Jan Podroužek
13. prosince 2017 • 04:59

První velký krok Nezmara? Slavia už oslovila trenéra Trpišovského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trasa Slovan Liberec – Slavia Praha je stále otevřená, jinými slovy Janem Nezmarem to nekončí. Vršovický klub chce po sportovním řediteli přetáhnout ze severu i kouče Jindřicha Trpišovského. Sport disponuje informací, že „sešívaní“ už kontaktovali 41letého trenéra a v tuto chvíli se jen čeká na jeho rozhodnutí. Kdyby kývl, od áčka by se poroučel současný kouč Jaroslav Šilhavý.



Není to zdaleka věc poslední dnů, možná ani týdnů. Spíš měsíců. O spojení Jindřicha Trpišovského a Slavie se mluví daleko delší dobu a během podzimní části soutěže tyto spekulace přidávaly na intenzitě.

Teď už je to jasné. Slavia oslovila kouče Slovanu Liberec a chce po něm co nejdříve jeho rozhodnutí. „Buď ber, nebo nech být,“ dá se říci.

K pokročilému kontaktu došlo během pondělí, kdy měl mít Trpišovský z Edenu telefonát. Mohl klidně kývnout už v pondělí večer, celá věc se ale přece jen spíš protáhne.

Za mladým koučem stojí stoprocentně šéf červenobílých Jaroslav Tvrdík. Nejvyšší muž klubu se kdysi v jednom ze svých rozhovorů nechal slyšet, že Trpišovského považuje za jednoho z nejlepších českých trenérů, tím pádem se dalo odhadnout, že jednou k tomuto kroku ze strany Slavie dojde.

Jeden zápas o mém konci ve Slavii nerozhodne, řekl trenér Šilhavý po vyřazení
Video se připravuje ...

A další jemu blízký spolupracovník už ve Vršovicích od pátého prosince funguje. Jan Nezmar přišel na pozici sportovního ředitele, aby zacelil chybějící kus v klubovém vedení a nastavil ve Slavii jasný sportovní směr.

Nejdřív současného trenéra Jaroslava Šilhavého podržel s tím, že s ním chce detailně rozebrat pohled na fotbal. Zdaleka nebyl nastaven tak, že Šilhavý musí za každou cenu letět.

V posledních dnech se ale jejich pracovní vztah mohl zásadně pohnout a Nezmar se začal orientovat „protrpišovsky“. Stejně jako to má hozené Tvrdík, a s čím ve své podstatě může souhlasit i další důležitý muž z Edenu Martin Krob, místopředseda představenstva a generální ředitel, mezi nímž a Šilhavým mají panovat dlouhodobé neshody a spory.

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský přijde o dalšího kvalitního hráčeFoto Barbora Reichová (Sport)

Právě Krob, z velké části zodpovědný za vydařené posilování během minulé sezony, v níž nakonec „sešívaní“ získali titul, by měl Nezmarovi couvnout z cesty a přebrat řízení klubu po mimosportovní stránce, potažmo se podílet na vývoji mládežníků.

Nezmar tím získává volné ruce k sestavování áčka, a Trpišovský by měl být jeho první a zásadní štych. Společně se během tříleté spolupráce ve Slovanu Liberec sehráli a po podzimní části dosáhli na čtvrté místo dva body za druhou Slavií, kterou mimo jiné v Edenu na konci října porazili přímočarým a účinným fotbalem 2:1.

Jenže Trpišovský ještě pořád může říci ne. Ke kabině Slovanu ho váže silné pouto, navíc jeho práce se mu zejména v poslední době začíná vracet.

Teď ovšem stojí před životní nabídkou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud