Jan Vacek
14. prosince 2017 • 04:55

Škatulata v Plzni: Řezníček míří do Olomouce, ze které přijde Chorý

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve škatulatech na ofenzivních postech pokračuje Viktoria Plzeň. Byť to klub zatím oficiálně nepotvrdil, bere se za hotovou věc, že ligového lídra v zimě posílí útočník Tomáš Chorý. Podle informací deníku Sport naopak do Olomouce zamíří na hostování do konce sezony Jakub Řezníček.



Jde o dva různé transfery, úzce spolu ovšem souvisí. Tomáš Chorý se v lednu přesune z Olomouce do Štruncových sadů, opačným směrem pak poputuje na hostování do konce sezony Jakub Řezníček. Důrazný útočník se na podzim nedokázal v našlapaném kádru Plzně výrazněji prosadit, ve druhé polovině sezony by se mu mělo na Hané dostat výraznější herní praxe.

Slovácko - Plzeň: Řezníček v tutovce ztroskotal na pohotovém Hečovi
Video se připravuje ...

Dohoda o hostování ještě není oficiálně stvrzena, podle informací Sportu jde ale už pouze o formalitu. „Jsme v průběžném kontaktu s Viktorií i hráčem, nicméně v otázce sportovního rozhodnutí ohledně budoucí působnosti hráče nemáme rozhodovací pravomoc. Jakmile by se Viktoria dohodla s některým ze zájemců o Jakuba, jsme připraveni řešit veškeré technické náležitosti z pohledu hráče,“ uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

O důrazného útočníka projevily zájem i Mladá Boleslav, Baník Ostrava a Teplice. Přetahovaná ale nakonec vyzněla pro Sigmu.

Jakub Řezníček se navzdory snaze gólu do sítě FCSB nedočkal
Jakub Řezníček se navzdory snaze gólu do sítě FCSB nedočkal

Řezníčka Viktoria získala v létě z Brna, výstupní klauzule činila 13,2 milionů korun. V kádru Viktorie se ale neprosadil tak, jak se očekávalo. Trenér Vrba totiž spoléhal výhradně na rozjetého Michaela Krmenčíka, druhou variantou pak byl zkušený Marek Bakoš. Řezníček se proto dostal do pozice útočníka číslo tři, na hřišti se objevoval jen sporadicky. Navíc zpravidla v závěrech jednotlivých duelů.

Za celý podzim naskočil devětadvacetiletý útočník do sedmnácti soutěžních zápasů, v základní sestavě byl ale jen ve čtyřech případech. Celkem nastřádal 535 minut. V průměru pouze 31 minut na utkání. Navíc se trápil střelecky, jediné dva góly zapsal v MOL Cupu proti Opavě.

V Olomouci se střelci s problémovou pověstí otevírá možnost, jak kariéru znovu nastartovat. Pokud zapadne do fungujícího hanáckého soukolí, mohl by ze souhry silné středové řady na jaře těžit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud