14. prosince 2017 • 00:00

Bohemians se radují, Ďolíček má brzy patřit Praze. Slavte venku, řekl radní

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednačtyřicet hlasů pro, čtyři se zdrželi a zbytek opustil sál. Ještě než náměstek pražské primátorky Petr Dolínek oznámil výsledky hlasování, fanoušci Bohemians začali hlasitě slavit. Na středečním zasedání městského zastupitelstva se přiblížila chvíle, kdy bude legendární Ďolíček definitivně patřit Praze. „Fanoušků Bohemky si vážíme, ale prosíme je, jestli by nemohli pokračovat v oslavách venku,“ mírnil Dolínek (ČSSD) euforii příznivců Bohemians, kteří na zastupitelstvo přišli v zelenobílých dresech a šálách. Jako na zápas.



„Ulevilo se nám, bylo to do poslední chvíle na hraně,“ vyprávěl pro iSport.cz pár minut po vítězném hlasování Svatoslav Baťa, PR a marketingový manažer Bohemians.

O převodu stadionu se jedná už od roku 2011, je to tak trochu never ending story. Loni v březnu pražské zastupitelstvo schválilo odkup Ďolíčku za 121 milionů korun od dosavadního vlastníka Safety Real, jenže prodej se dosud neuskutečnil.

Problém byl v trafostanici na stadionu, která je vedená jako dočasná stavba a nebyla zapsaná v katastru. Kdyby zastupitelstvo ve čtvrtek nekývlo na úpravu kupní smlouvy, v níž už je správně ošetřená i trafostanice, Bohemians by hrozilo, že po sezoně v Ďolíčku skončí. Na vršovickém stadionu přitom „klokani“ hrají od roku 1932.

„Je to malichernost o rozloze devět metrů čtverečních. Ta stavba prostě nikdy reálně neexistovala,“ prohlásil o problematické trafostanici radní Jan Wolf (KDU-ČSL). Situaci komplikovaly i žaloby Michala Vejsady, bývalého majitele Bohemians. Některým zastupitelům vadilo, že důležitý materiál pro čtvrteční zasedání dostali až v úterý v noci, a další se divili, že se prodej stadionu zasekl na jedné trafostanici.

Mimochodem, Ďolíček fakticky patří kontroverznímu podnikateli Martinu Bendovi. Ten je známý z příběhu kolem vytunelovaného fondu Trend, který se podílel například na prodeji známého pražského obchodního domu Kotva.

„Za dva roky se zvedla hodnota pozemků a zájem developerů o to, aby tam ten stadion nestál. Žádám a prosím vás: zkuste dokončit transakci, která se vleče dlouhé roky,“ apeloval na zastupitele Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians.

Vyslyšeli ho, „bod Ďolíček“ prošel pohodlnou většinou. Teď už by to mělo jít rychle, vklad do katastru by měl být hotový během ledna. „Od začátku jsem varoval, že ďábel je skrytý v detailu. Že všechno bude hotové, až peníze odejdou z účtu na účet a bude to dotažené i na katastru,“ pravil radní Karel Grabein Procházka (ANO). Ta chvíle je blízko.

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Bohemians 1:0. Rozhodl bývalý Klokan Budínský
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Bohemians: Maškova přesná hlavička a Kabajevova paráda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud