18. prosince 2017 • 17:11

O Lafatu stojí v Budějovicích. Brali bychom ho všemi deseti, řekl Vozábal

Autor: nem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě přišel na podzim o postavení nedotknutelné jedničky v útoku, teď se o Davida Lafatu otevřeně hlásí první zájemce odjinud. O služby nejlepšího kanonýra v historii samostatné české ligy stojí České Budějovice, kde vyhlášený střelec zahájil svoji kariéru. O jednání nyní promluvil pro Blesk generální manažer čtvrtého týmu druhé ligy Martin Vozábal.



Lafata má sice na Letné smlouvu ještě do konce sezony, ale trenér Andrea Stramaccioni ho v průběhu sezony využíval méně a méně. V posledních šesti zápasech odkopal jen deset minut, jednou zůstal na lavičce a čtyřikrát se vůbec nedostal do kádru.

Lepší už to na jaře zřejmě ani nebude. „Plán je takový, že budou hrát jiní a David nám může v některých případech vypomoci. Na druhou stranu zřejmě je to jeho poslední rok ve Spartě a klub musí za něj najít adekvátní náhradu do budoucna,“ řekl Stramaccioni o Lafatově perspektivě po listopadové výhře nad Jihlavou.

Lafata naznačil, že uvažuje i nad úplným koncem profesionální kariéry. „Jestliže by mi řekli nebo napsali, že končím, nejspíš s vrcholovým fotbalem úplně skončím a půjdu hrát za Olešník krajský přebor,“ pronesl v rozhovoru pro Právo.

Jenže teď se mu nabízí zajímavá alternativa. Svého slavného odchovance lákají zpátky tam, kde si nejvyšší soutěž zahrál poprvé. „S Davidem jsme v kontaktu a brali bychom ho všemi deseti. Hrál se mnou i s naším trenérem Davidem Horejšem. Záleží na Spartě a na něm,“ řekl Blesku generální manažer Dynama Martin Vozábal. „Na peníze ho neutáhneme, ale Lafi vůbec nemusí končit. Pořád je schopný dát patnáct gólů za sezonu,“ dodal Vozábal.

Je jisté, že by Lafata musel slevit ze svých finančních požadavků, ale je tu jiný motiv, který by pro něj byl lákavý. V Budějovicích má vilku, manželka Kamila tam pracuje a děti chodí do školy.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud