Jan Vacek
19. prosince 2017 • 05:00

Slavia oťukává Pavelku! Mohl by obnovit spolupráci s Nezmarem

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tématem číslo v Edenu nadále zůstává řešení trenérského rébusu, Slavia ale zároveň začíná přemýšlet o složení kádru pro druhou polovinu sezony. Podle informací Sportu je ve hře, že by pražský klub posílil středopolař David Pavelka, jenž nastupuje za tureckou Kasimpasu. Zatím však proběhlo pouze prvotní oťukávání, formální jednání zahájena nebyla.



Zájem Slavie o Davida Pavelku dává smysl z mnoha důvodů. V šestadvaceti letech platí důrazný záložník za stále perspektivního hráče, v Turecku navíc podává dlouhodobě kvalitní výkony.

Klíčová je potom silná vazba na nového sportovního ředitele Slavie Jana Nezmara a trenéra Jindřicha Trpišovského, o jehož příchodu do Edenu se v posledních dnech vedou vysoce intenzivní jednání.

Právě pod nimi Pavelka v Liberci fotbalově rozkvetl, zařadil se mezi nejlepší polaře v lize. V severočeském mužstvu se stal kapitánem, dvakrát s týmem účinkoval v základní skupině Evropské ligy.

I díky tomu si vysloužil laso z Kasimpasy. Nyní je ve hře, že se úspěšná spolupráce hráče, trenéra a funkcionáře obnoví. Jen to nebude v modrobílém, nýbrž červenobílém dresu. „Žádná oficiální jednání ale zatím neproběhla,“ říká zdroj z hráčova blízkého okolí.

Současná smlouva vyprší Pavelkovi po sezoně, což znamená, že by se Slavia musela s Kasimpasou domluvit na odstupném. Ve hře je ovšem i varianta, že turecký klub nabídne členovi širšího reprezentačního kádru nový kontrakt.

Potvrdilo se, že s prvním neúspěchem se vše hodí na trenéra, komentuje Kozel situaci ve Slavii
Video se připravuje ...

Další informace najdete v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE » 

Titulní strana deníku SportFoto Sport

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud