5. dubna 2018 • 16:00

Tvrdík uklidňuje po změnách v CEFC: O budoucnost Slavie nemám obavu

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem čínské společnosti CEFC, která ovládá fotbalovou Slavii i stadion v Edenu, se v posledních týdnech rojí řada spekulací, která ještě zesílala poté, co šéf společnosti Jie Ťien-ming začal být vyšetřovaný čínskými orgány. Ve Slavii ale prý není důvod k panice. Do Prahy přijela delegace CITIC Group, která získá podíl v evropské části CEFC. "O budoucnost Slavie nemám opravdu žádnou obavu," řekl pro iRozhlas.cz předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.



Kolem čínské společnosti CEFC je rušno. Ovlivní to i chod fotbalové Slavie, kterou firma vlastní? Jaroslav Tvrdík , šéf klubu a jeden z mužů, který má čínské obchody v Česku na starosti, se snaží uklidnit veřejnost.

"Jsem přesvědčen, že dosavadní koncepce rozvoje Slavie pod společností CEFC, a zejména koncepce rozvoje mezinárodní mládežnické spolupráce, přinese nové synergie oběma stranám. O budoucnost Slavie nemám proto opravdu žádnou obavu," uvedl Tvrdík.

Do CEFC vstupuje čínská státní společnost CITIC Group, která má stabilizovat situaci ve firmě a pomoct se zahraničními investicemi. Včetně těch, které má CEFC v Česku. V Praze je nyní čínská delegace, která jednala i o situaci ve Slavii.

"Novým partnerem CEFC pro rozvoj českých aktiv bude prestižní čínská společnost CITIC Group, která se ve fotbale sama rozsáhle angažuje," prohlásil Tvrdík.

Státní podnik CITIC Group, 156. největší firma na světě, vlastní podíly v několika fotbalových klubech včetně Manchesteru City.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Zlín 1:2. Hosté rozhodli v nastavení, Škoda nedal penaltu
Video se připravuje ...

LIGOVÉ STŘIHY: Proč nehraje za Slavii Ngadeu? Tam je asi nějaký problém
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud