Michal Koštuřík
10. června 2015 • 14:14

Zlín míří zpátky mezi elitu! Kouč Páník slavil jízdou na kole

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let čekali na tuhle šanci. A teď po ní ve Zlíně skočí. Nejvyšší fotbalová soutěž se po odmítnutí Varnsdorfu vrátí od příští sezony do Baťova města. Klub nebude nad nabídkou váhat, oficiálně potvrdí postup po pátečním mimořádném zasedání představenstva. „Máme zájem, do ligy hodně chceme,“ vyhlásil jasně Milan Plesar, generální ředitel zlínského Fastavu.



Před polednem dorazila do Zlína oficiální nabídka k posunu o patro výš. Dá se očekávat, že bude vedení jednotné a pozítří účast v Synot lize posvětí. Stadion normy splňuje, ekonomicky je klub dlouhodobě stabilizovaný. Majitel Zdeněk Červenka je zvyklý své závazky plnit včas. Peníze nevyhazuje komínem, hospodaří šetrně. „Díky němu patří Zlín mezi nejlépe zajištěné kluby první a druhé ligy,“ tvrdil Plesar.

Šampaňské ale dnes na stadionu Letná nebouchalo. Trenér Bohumil Páník si naplánoval vyjížďku na kole. „Mám zkušenosti, nejsem divoký člověk. Dokud se nevyjádří dozorčí rada, tak nemá cenu něco slavit. V klidu si počkám, jak to dopadne,“ sdělil s nadhledem. Klub je každopádně na návrat mezi nejlepší připravený. A to finančně i hráčsky. „ O základ, který to odkopal, se můžeme opřít,“ nepochyboval trenér, který tým po svém příchodu výrazně pozvedl.  

Mužstvo v jarních odvetách předvádělo solidní útočný fotbal, jímž bavilo fanoušky. „Na jaře jsme byli nejúspěšnějším týmem s jednoznačně nejlepším skóre,“ připomněl trenér Bohumil Páník pozoruhodné tažení z nižších pater tabulky za konečným třetím místem. „Pracujeme koncepčně, kluci reagovali velmi dobře. V každém zápase jsme hráli na vítězství, nikde jsme nezalezli,“ chválil si kurážný herní projev. „Vyhráli jsme deset zápasů ze čtrnácti,“ připomněl hrdě Plesar.

Jenže Páníkovi končí smlouva a novou zatím nepodepsal. Zůstane? „Od rozdělané práce neutíká,“ dal najevo své přání. „Trenéra bych nevyčleňoval, smlouva nekončí jen jemu. O všem bude jasněji v pátek. Nic nechci předjímat,“ nedal Plesar kouči jistotu.

Ve společnosti Sparty či Plzně se bude chtít nováček co nejdříve stabilizovat. V minulosti se houpal nahoru a dolů. „Cítíme velkou zodpovědnost a uděláme vše pro to, abychom se v soutěži etablovali. Docela se na to těšíme. Bez debat ale musíme doplnit kádr,“ shrnul bývalý rozhodčí Plesar.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud