Jonáš Bartoš
17. června 2015 • 11:00

Kopic si řekl o Horváthovu desítku: Povodil si mě, že ještě nekončí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle číslo mělo být v Plzni zapovězené. Jenže na konec tiskové konference, kde Viktoria Plzeň představila novou posilu Jana Kopice, si vedení klubu nachystalo jedno překvapení. Hráč zapózoval s číslem deset, které převzal po západočeské legendě Pavlu Horváthovi. „Mám k němu velký respekt,“ přiznal Kopic, který desítku nosil i v Jablonci.



Není to ani měsíc, co v Plzni proběhla velká rozlučka s Pavlem Horváthem . Všichni měli fotbalovou legendu spojenou s číslem deset, majetkem velkých hráčů a většinou výrazných postav týmu. Desítka v Plzni ožije nečekaně velmi rychle, od nové sezony ji bude oblékat Jan Kopic.

Kopic má v Plzni desítku. Ale Horváth mu ji nechtěl dát
Video se připravuje ...

„Zavazující to určitě je, navíc je to desítka po Pavlu Horváthovi. Na čísla moc nejsem, ale když byla volná, chtěl jsem ji,“ prozradila nová plzeňská posila. „Lidi, fanoušci i veřejnost můžou čekat něco víc, ale budu se snažit naplnit očekávání, co jsou do mě i do čísla vkládaná.“

Kopice ihned doplnilo klubové vedení. „Desítka vůbec nebyla volná, počítali jsme s tím, že se nebude obsazovat. Honza si o ni trošku řekl. Ale v Plzni by ji nedostal jen tak kde kdo, hráli bychom bez ní delší dobu,“ přiznal majitel klubu Tomáš Paclík.

Horváth si ho povodil

V Plzni jde navíc opravdu o velmi specifické číslo, protože ho v nejslavnější éře klubu nosila největší postava týmu. Nebyl by to Pavel Horváth, aby svůj dres pustil jen tak. „Trošku si mě povodil,“ přiznal s úsměvem Kopic.

„Říkal jsem si, že mu raději napíšu, jestli mu to nebude vadit. Včera jsem mu psal, že mám možnosti si desítku po něm vzít. Obratem mi odepsal, že se ještě nechystá končit, že ho pan Koubek přemlouvá, aby pokračoval, že si musím ještě počkat,“ culil se Kopic. „Ale udělal si ze mě srandu, trošku si ze mě vystřelil a já mu na to klasicky skočil.“

Paclík: Od Pelty jsem si vyslechl litanie, ale Kopicovi slíbil, že ho pustí
Video se připravuje ...

V Plzni do reprezentačního záložníka vkládají velká očekávání. „Na přestupu jsme pracovali dlouhodobě, o Honzu jsme měli zájem několik přestupových období. Jednání byla rychlá a bezproblémová, s panem Peltou a Jabloncem jsme udělali vzájemně výhodnou dohodu. Jde o jednoho z nejvýraznějších hráčů loňského ročníku ligy a výraznou posilu Viktorie Plzeň,“ pochvaloval si Paclík.

Velké plány, které v Plzni s Kopicem mají, potvrdil i závěr tiskové konference, kde hráč zapózoval s posvátnou „Horviho“ desítkou. „Je to obrovský závazek, mám k němu velký respekt. Od Pavla bych si vzal přehled ve hře, ten měl vynikající,“ dodal Kopic.

Kopic v Plzni podepsal tříletou smlouvu, do Jablonce obratem putovala plzeňská dvojice Tecl , Wágner .

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud