11. srpna 2008 • 13:52

Matějovský si poranil vazy v kotníku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik týdnů bude mimo hru Marek Matějovský. Šestadvacetiletý hráč Readingu si poranil v zápase druhé anglické ligy na hřišti Nottinghamu Forest vazy v pravém kotníku.



Matějovský je v nominaci národního týmu na přípravný zápas proti Anglii, zřejmě jej ale zmešká.

"Je to stejné zranění, které měl už na Euru. Jeho kotník je od té doby hodně křehký," prohlásil v noci z neděle na pondělí na klubovém webu trenér Readingu Steve Copell.

Matějovský si tehdy v posledním zápase základní skupiny ME zpřetrhal vazy a po operaci byl mimo hru přes měsíc. Copell tentokrát délku absence českého hráče odhadl na několik týdnů.

Matějovský prý nebyl zcela v pořádku ani před zápasem, jeho kotník se totiž po ME stále zcela nezahojil. "Byl ale odhodlaný hrát, zkoušel to překonat. S naším fyzioterapeutem udělali velký kus práce, tak jsme si řekli, že ho zkusíme," řekl Copell.

Matějovský si však při jednom ze soubojů uprostřed hřiště nechal kotník pod tělem a od té doby už se pořádně nerozběhl. Po několika pokusech o rychlejší pohyb jej ze hřiště odnesli na nosítkách.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud