29. srpna 2008 • 15:52

Fenin má problém: Podpálil si byt

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Martin Fenin si při grilování na balkóně podpálil svůj podkrovní byt nedaleko Frankfurtu nad Mohanem.



Jednadvacetiletý útočník bundesligového Eintrachtu je v pořádku, škoda je podle německého listu Bild asi 100.000 eur (zhruba 2,4 milionu korun). Poničen nebyl jen byt, ale i část střechy.

"Martin je v pořádku, stejně tak jako jeho spoluhráč. Byt je samozřejmě pojištěn a Martin v něm po požáru strávil noc," uvedla v prohlášení pro ČTK společnost Sport Invest, která Fenina zastupuje.

K požáru došlo ve čtvrtek večer, když se Fenin a o rok starší Markus Steinhöfer, který u českého reprezentanta bydlí, rozhodli na balkóně bytu v Neu Isenburgu deset kilometrů od Frankfurtu grilovat.

Na balkóně postavili plynový gril, od kterého byt chytil. "Policie dnes potvrdila příčinu požáru, kterou byl vadný přístroj," napsal Sport Invest. Mělo se jednat o netěsnící plynovou hadici ke grilu.

"Byl jsem zrovna v bytě, když Markus dal na gril maso. Když jsme gril zapnuli, rozhořel se a jak na něm byla vadná hadička, tak se vznítil oheň," uvedl Fenin událost na svém webu.

Škoda podle něj není tak velká, jak napsal Bild. "Policisté navíc uznali, že chyba nebyla u mě, ale na grilu. Naštěstí se nikomu nic nestalo," řekl.

Když začal gril hořet, obou hráčů se zmocnila panika. "Jak jsem měl strach, tak jsem ven vyběhnul bez klíčů, bez telefonu, jen v trenkách. A zabouchl si dveře," líčil Fenin.

"Venku jsme zvonili na sousedy, aby šli raději ven. Vypadalo to na velký požár, ale tak hrozné to nebylo. Naštěstí se oheň dovnitř nedostal, takže jsme v bytě normálně přespali a ráno vyrazili na trénink," řekl.

Byt prý bude brzy v pořádku. "Bydlet se tu dá. Teď odjíždím, tak to tu dají dohromady. Poklidí, vyčistí, vymění dveře a budou tu muset vymalovat, od kouře to tu smrdí," uvedl fotbalista, který se chystá na úterní sraz národního týmu.

Nábytek i jeho sbírka dresů přežily bez újmy. "Jen koberce mi hasiči trochu pošlapali. Zrovna, když už jsem se tu začal cítit jako doma, tak přišlo tohle," povzdechl si Fenin.

Požár prý vzbudil velký ohlas mezi sousedy. "Do naší tiché uličky přijelo asi pět hasičských aut a po bytě běhalo třicet nebo čtyřicet hasičů. U mě hořelo a oni se nás ptali, jestli nemáme karty na podpis. Tak jsme se jim za akce podepisovali."

Ani nepříjemná událost Fenina od dalšího grilování neodradí. "Až si pořídím nový gril, zase se do toho pustím. Dám si ale velký pozor, jaký gril si koupím. Pozvu hasiče a seženu i hasičák, abych byl připravený na všechno," dodal žertem.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud