30. srpna 2008 • 02:00

Fenin: Hasiči chtěli autogramy

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Fenin si připadal jako ve špatném filmu. Stál na ulici naboso, jen v trenýrkách a bez dokladů. A s hrůzou sledoval, jak z jeho bytu šlehají plameny a přitom držel palce hasičům.



Nakonec si mohl útočník Frankfurtu Martin Fenin oddechnout. „Škody jsou minimální, nikomu se nic nestalo. Ale byla to docela šou,“ hlásil včera do telefonu v dobré náladě.

Ve čtvrtek večer mu ale do smíchu nebylo. V městečku poblíž Frankfurtu nad Mohanem, kde bydlí teprve půl roku, způsobil pozdvižení. Se spoluhráčem Steinhöferem vytáhli plynový gril a na balkóně podkrovního bytu se chystali grilovat.

Jakmile zmáčkli vypínač, vyšlehly plameny a díky vadné hadičce se rozhořel oheň. „Naštěstí se nikomu nic nestalo, ani škoda není velká. Policie pak uznala, že za nic nemůžeme, takže všechno dopadlo dobře,“ podotkl Fenin.

Byli jste v ohrožení života?
„Měli jsme ze začátku strach, aby to nebouchlo, proto jsme utekli ven. V první chvíli jsem se to sice snažil vypnout, ale oheň nabíral rychle na intenzitě. Když jsme opustili byt, tak se to rozhořelo pořádně.“

Nad čím jste přemýšlel, když jste stál na ulici?
„Připadal jsem si jako ve filmu. Jde o klidné místo a najednou tam bylo šest hasičských vozů, venku se sešli všichni lidi z okolí. Já tam stál bez bot a v trenkách a nevěděl jsem, co mám dělat. Se spoluhráčem jsme na sebe koukali a čekali, co nám řeknou hasiči. Nevěděli jsme, jestli se ten požár nedostal dovnitř, takže jsem začal bilancovat, o co všechno jsem přišel. Například, že mě čeká sraz nároďáku a já nebudu mít pas. Nebo že tam zůstaly všechny telefony. Nakonec přišli a řekli, že je to v klidu.“

Takže o nic cenného jste nepřišel?
„Ne, vůbec. Akorát o žaluzie.“(směje se)

Jak se k tomu postavil klub?
„Klub se k tomu ale nevyjadřoval, takové věci jsou každého privátní věc, o nic nešlo. Není důvod, aby se to řešilo.

Jak reagovali spoluhráči, když jste včera dorazil do kabiny?
„No, trošku se smáli. Ale není to pro ně novinka, před třemi měsíci totiž vyhořel jiný spoluhráč, který bydlel na hotelu.“(směje se)

Způsobil jste v ulici velký poprask?
„Ohromný. Největší sranda na tom byla, že předtím jsem pořádně neznal všechny sousedy, takže jsem se s nimi tímto způsobem seznámil. Prostě jsem se uvedl požárem.“(směje se)

Budete se sousedům nějak revanšovat?
„Určitě, až se vrátím z nároďáku, tak jim budu muset něco koupit, že jsem je takhle vyrušoval.“

Co je pozvat na grilování?
„No, to nevím, ale asi někam na zahradu.“(směje se)

Poznali vás hasiči?
„Jo, jo, jak tam tak běhali, chtěli po nás podepsané karty, Frankfurt je tady hodně oblíbený.“

Asi jste se stal i nechtěně hvězdou německých médií…
„Bylo to všude, ještě večer přijela televize. K mé smůle bydlí pár novinářů kousek ode mě. Byla to docela šou, bylo to večer, takže oheň byl vidět. Jeden novinář ale napsal, že je škoda asi 100 000 eur, to je úplná hloupost, škoda je minimální. Asi ho zmýlilo, že tam bylo hodně hasičů, asi to strašidelně vypadalo.“

Byt je tedy v pořádku?
„Ano, uvnitř je to v pohodě. Jediné, co se v něm změnilo, je bordel od hasičů, kteří tam běhali. (směje se) Budu muset nechat uklidit a nechat vymalovat.“

Takže vám reprezentační akce v příštím týdnu přijde vhod…
„Přesně tak, člověk by na to koukal každý den, chodil by kolem toho, jsem rád, že jsem ten požár takhle načasoval.“ (směje se)

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud