Karel Häring
12. května 2009 • 04:01

Rosický se vrací!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Velmi pozitivní zpráva přichází z Londýna: Tomáš Rosický je zdravotně zcela v pořádku! Trenér Arsene Wenger proto rozhodl, že se vrací k prvnímu týmu, se kterým začne opět trénovat.



„Ve čtvrtek, nejpozději v pátek bude Tomáš poprvé trénovat s prvním mužstvem,“ prozradil Sportu velmi dobře informovaný zdroj, který si přál zůstat v utajení. Dokud totiž Rosický nevyběhne na tréninkovém centru Arsenalu v londýnské čtvrti Colney, nikdo z klubu to oficiálně nepotvrdí.

Návrat mezi spoluhráče, s nimiž v průběhu celé sezony netrénoval, jasně dokumentuje, že zdravotní stav kapitána české reprezentace je momentálně stoprocentní. Pokud by nebyl, trenér Arsene Wenger by se před koncem sezony nepouštěl do žádného rizika.

Už jednou byl Rosický, jenž zůstává mimo hru od konce ledna loňského roku, velmi blízko návratu k mužstvu, jenže ho zradila třísla. V polovině března na svých internetových stránkách přiznal, že „kdyby nepřišla ta nepříjemnost s tříslem, už bych s ním trénoval“.

ArchívFoto Archív


Kvůli tomuto zranění musel na pár týdnů vysadit a po návratu do tréninkového procesu znovu nabíral především fyzickou kondici. Před prvním semifinále Ligy mistrů mezi Arsenalem a Manchesterem United vydaly agentury fotografii Rosického, jak pracuje s míčem, což byl další důkaz dobrého vývoje.

Jestli stihne ještě pár minut v tomto ligovém ročníku, je nepravděpodobné, i když zcela vyloučené to podle zdroje Sportu není. Hodně napoví, jak bude tělo osmadvacetiletého záložníka reagovat na plnou zátěž. A času už příliš nezbývá, protože současný ročník anglické Premier League končí 23. května.



Zatímco jeho spoluhráči se po něm rozjedou na dovolenou, Rosický by měl ještě pár dní v Londýně zůstat. A je pravděpodobné, že se naopak bude na rozmezí června a července hlásit v klubu mezi prvními, aby se stoprocentně připravil na návrat.

Pokud všechno dobře dopadne, může v podzimní části kvalifikace MS 2010 pomoci v boji o malý zázrak, o postup ze 3. skupiny.

A hlavně začne psát prakticky novou kapitolu své fotbalové kariéry.

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud