27. července 2009 • 19:38

Rosický opět nenastoupil za Arsenal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Rosický se podruhé za sebou neobjevil v kádru Arsenalu v přípravném utkání. Trenér Arséne Wenger ho dnes překvapivě neposadil ani na lavičku.



Arsenal hrál na hřišti maďarského celku Szombathelyi Haládas. Rosický nenastoupil ani do zápasu s rakouským SC Columbia. Žádné informace o případné komplikaci s Rosického návratem po 18 měsících zranění nejsou známy.

Arsenal i bez Rosického maďarského soupeře snadno přehrál a zvítězil 5:0. Dvěma góly se o to postarali útočníci Bendtner a Eduardo, který se podobně jako Rosický naplno vrací do sestavy po vážných zdravotních problémech se zlomenou nohou. Skóre uzavřel z penalty Van Persie. Kromě kapitána české reprezentace chyběli například i hráči obvyklé základní sestavy Fábregas, Clichy a Walcott.

Rosický, který se od ledna minulého roku potýkal s problémy s podkolenní šlachou a třísly, se objevil v sestavě Arsenalu poprvé po roce a půl 18. července, kdy odehrál první poločas proti týmu čtvrté anglické ligy Barnetu. Po zápase prohlásil, že ho již nic neomezovalo a že je naplno připraven pro další průběh předsezonní přípravy.

Pak se však neobjevil v zápase na rakouském soustředění. Trenér Wenger to vysvětlil tím, že nechce Rosického návrat uspěchat, ale že ho postaví proti Haládasu. Dnes však zůstal Rosický znovu mimo zápasovou sestavu. A to přesto, že Arsenal na svých internetových stránkách použil v upoutávce na zápas právě fotku českého záložníka, který je nyní mezi fanoušky jedním z nejsledovanějších hráčů "Kanonýrů".

Arsenal o případných zdravotních komplikací Rosického mlčí a hráč nemá dovoleno komunikovat s médii. Napoví tak zřejmě až další přípravné zápasy. Ve středu se Arsenal představí na hřišti německého Hannoveru. O víkendu se na stadionu Arsenalu uskuteční Emirates Cup, v jehož průběhu se londýnský celek utká s Atlétikem Madrid a Glasgow Rangers.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud