29. července 2009 • 09:47

Návrat? Jedině do Sparty, přiznává Zelenka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by se český záložník Lukáš Zelenka měl nyní z belgického Westerlo vrátit do české ligy, v úvahu by prý připadala jen pražská Sparta. V šestém týmu loňského ročníku belgické ligy má sice smlouvu ještě na dva roky, přesto o návratu domů uvažoval.



Do Česka se totiž přesune jeho rodina, protože děti začnou chodit do školky. Dalším důvodem by mohly být také nejasnosti ohledně jeho dalšího setrvání ve Westerlo.

"Před sezonou jsem měl trochu problém, když tady na mě zkoušeli nějaký harakiri. Na jednu stranu se mě chtěli zbavit, ale když jsem přijel, tak zas naopak, abych tady zůstal," řekl Zelenka, který má v klubu jednu z nejvyšších smluv.

"V tuhle chvíli, kdybych se chtěl vrátit do Čech, tak jedině do Sparty," prohlásil devětadvacetiletý odchovanec letenského klubu, jenž hrál ve Spartě v letech 2001 až 2005.

"Každopádně zůstávám, mám smlouvu na dva roky, ale může se změnit cokoli kdykoli," míní. V české lize by šel pouze do Sparty. "Nikam jinam. Sparta to je pro mě srdeční záležitost, kvůli tomu bych byl ochoten se vrátit," poznamenal Zelenka, který byl část minulého ročníku zraněný.

Věří, že bude hrát od začátku sezony v základní sestavě, i když ví, že na jeho post se tlačí řada konkurentů. "O dvě místa se pere sedm lidí," řekl Zelenka.

Vedení Westerlo by chtělo opět skončit do šestého místa, které letos zaručuje vstup do play off a tím i další finanční příjmy do klubových kas.

"Tým máme solidní. Nikdo nám neodešel, takže si myslím, že to reálné je. Ostatní týmy se ale posílily, udělaly nákupy, každý do toho šestého místa chce být," řekl.

"Mám natrénováno, cítím se dobře, nejsem zraněný, kvalitu na to pořád mám," nastínil i vlastní očekávání.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud