3. srpna 2009 • 20:00

Rosický věří v sílu Arsenalu a chce titul

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbavili se gólového útočníka Emmanuela Adebayora, prodali i stopera Kola Tourého, přesto fotbalisté Arsenalu neztratili na síle! Alespoň si to myslí český záložník Tomáš Rosický, podle něhož budou „kanonýři“ bojovat o titul. „Nemusíme se nikoho bát,“ hlásá sebevědomě.



374571:gallery:true:true

Udrží se Arsenal v pověstné „velké čtyřce“? To je otázka, na kterou se snaží najít odpověď mnoho expertů a odborníků na ostrovní kopanou.

Někteří z nich tvrdí, že svěřence manažera Arséna Wengera čeká v nadcházející sezoně velmi těžká práce.

Odchody Tourého a Adebayora do Manchesteru City prý mohou způsobit nemalé problémy.

Jsou to další dvě hvězdy, kterých se Arsenal zbavil a žádnými novými a stejně kvalitními tvářemi je nenahradil.

„Byl to jeden z důvodů, proč jsem kývl na přestup. Tenhle klub přišel o ambice tím, že v posledních letech prodával největší osobnosti,“ řekl před několika dny Kolo Touré.

Druhá strana se naopak brání tvrzením, že Wengerův tým disponuje spoustou nadějných fotbalistů, kteří opět mohou dostat klub zpátky na vrchol.

Budiž důkazem poslední přípravný zápas se skotskými mistry Rangers. Výsledek? Tři nula pro Arsenal.

„To dokazuje, že naši nejlepší hráči neodešli. Stále máme Aršavina, Fabregase… To jsou všechno výjimeční fotbalisté. Nevidím tedy důvod k panice. A vůbec nevím, proč bychom se měli někoho bát,“ poznamenal český záložník Tomáš Rosický.

Podle něj si londýnský klub vystačí s tím, co má.

„Případné posily by vnesly do týmu něco nového, ale i když nikdo nepřijde, stále máme spoustu jiných možností. Je tu potenciál. Cítím, že budeme oproti loňské sezoně silnější,“ věří bývalý sparťan.

Rosický si ale zároveň uvědomuje, že Arsenal nesmí usnout na vavřínech. „Víme, co musíme zlepšit, nejsme slepí. Snažím se však vidět všechno pozitivně a doufám, že společně něčeho dosáhneme. Tento rok budeme bojovat o spoustu trofejí,“ podotkl.

Český fotbalista si momentálně užívá toho, že může po dlouhých 18 měsících opět hrát normální zápasy.

„Je to skvělý pocit být zpátky. Byl jsem strašně dlouho mimo hru a frustrovalo mě to. Teď už se ale o tom nechci bavit. Jsem zpátky – a to je pro mě nejdůležitější věc,“ uzavřel Rosický.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud