4. srpna 2009 • 20:57

Národní tým je můj další cíl, říká Rosický

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tomáš Rosický se prý už těší na to, až si zase zahraje za národní tým. Reprezentační dres vinou dlouhodobých problémů s podkolenní šlachou oblékl naposledy v listopadu 2007 v duelu se Slovenskem.



Shodou okolností právě v souboji s bývalým federálním partnerem by se mohl do národních barev vrátit v zářijovém kvalifikačním duelu o postup na mistrovství světa. Sám v tom nevidí problém.

"Hlavní bylo, abych se vrátil ke hře a byl zdravý. To se povedlo. Samozřejmě národní tým je teď pro mě dalším cílem," uvedl záložník Arsenalu v rozhovoru pro klubový web. "Uvidíme, jestli mi trenér Hašek zavolá," dodal.

Nový reprezentační kouč oznámí ve čtvrtek nominaci na přípravný zápas s Belgií.Rosický se k zápasům vrací po půldruhém roce patálií se zdravotními problémy. V přípravě nastoupil za Arsenal ve třech utkáních, a přestože dohromady odehrál jen 110 minut, předvedl, že fotbal hrát nezapomněl.

V duelu s Atlétikem Madrid dokonce skóroval, ale kvůli těsnému ofsajdu gól neplatil."Je skvělé, že je Tomáš zpátky. Jsem za něj velmi šťastný," uvedl jeho spoluhráč Bakary Sagna.

"V přípravě si vedl velmi dobře, což mu moc přeju. Neumím si představit, jaké to bylo být tak dlouho mimo hru. Teď je zpět, a to je dobře. Potřebujeme ho. Je to jeden z našich nejzkušenějších hráčů. Přinese nám i novou ofenzivní sílu a odlišný styl hry. Mohl by být tím hráčem, který bude klíčový v boji o trofeje," dodal.

Právě Rosického návrat je jedním z důvodů, proč si v týmu myslí, že i přes odchod útočníka Emmanuela Adebayora a stopera Kola Tourého do Manchesteru City Arsenal neoslabil. Totéž si myslí i Rosický, podle kterého dokonce může být Arsenal ještě silnější než v minulé sezoně.

I proto, že vedle něj se naplno uzdravil i Eduardo a že se Andrej Aršavin po půlroce v Londýně naplno zabydlel a zvykl si na tým."Samozřejmě jsme přišli o dva velmi dobré hráče, o tom není pochyb. Ale v přípravě bylo vidět, že i bez Adebayora jsme si schopní vytvářet velké množství šancí a dávat branky. V ofenzivě máme stále mnoho možností. Proto si myslím, že můžeme být i silnější," řekl Rosický.

Navíc si nemyslí, že by odešly největší opory. "Stále tu zůstali Cesc Fábregas a Andrej Aršavin. Nejlepší hráči jsou stále s námi. Andrej udělal za půlrok s námi velký pokrok. Každý může vidět, že je to velmi inteligentní a nebezpečný hráč, který je hrozbou pro každého soupeře. Velmi si užívám hru po jeho boku," podotkl osmadvacetiletý kapitán národního týmu.

Nemyslí si ani to, že právě velké posilování Manchesteru City by mohlo ohrozit postavení Arsenalu mezi nejlepšími čtyřmi týmy anglické ligy.

"Samozřejmě Manchester City je letos mnohem silnější, protože koupil několik velmi dobrých hráčů. Ale nemyslím si, že bychom se měli někoho bát. My jsme stále velmi silní a máme velký potenciál. Musíme se soustředit jen sami na sebe a ne na to, že někdo posílil. Jsme velký klub a musíme mít stejné ambice jako každý jiný rok. Tedy vyhrát ligu i Ligu mistrů," prohlásil Rosický, který bude muset svádět tvrdý boj o základní sestavu.

Jeho návrat do sestavy Arsenalu by totiž mohl zkomplikovat teprve sedmnáctiletý záložník Jack Wilshere, který zazářil na víkendovém turnaji Emirates Cup. Na něm byl vyhlášen hvězdou utkání proti Glasgow Rangers, kterým dal dva góly.

"Jack je velmi nadaný kluk, o tom není pochyb. Velmi těžko se brání, protože je malý, velmi rychlý a hlavně inteligentní. Je velkou nadějí pro celý anglický fotbal," dodal Rosický.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud