Pavel Janega
29. ledna 2010 • 13:19

Drobný naštval Hertu. Bude z něj náhradník?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný si zadělává na obrovské problémy. S berlínskou Hertou odmítá prodloužit smlouvu, protože nemá jistotu, že zvládne boje o udržení v bundeslize. Německý klub se na něj podle deníku Bild hněvá a údajně hledá novou jedničku, která by Drobného v brance okamžitě nahradila.



Sestup Herty Berlín je téměř nevyhnutelný. A brankář Drobný to moc dobře ví. Před několika týdny prozradil, že odmítá chytat v nižší soutěži, že si raději najde jiný klub z první ligy.

„Jde o moji kariéru, na kterou v první řadě musím myslet,“ uvedl. „Nejdůležitější pro mě je, aby Hertha zůstala v bundeslize. Takže uvidíme až v létě, co se stane.“

Zájem o Drobného je. Na podzim se spekulovalo o Bayernu Mnichov a Hoffenheimu. Naposledy německá média přinesla informaci, že flirtuje se Stuttgartem, kde by měl nahradit Jense Lehmanna.

Drobný se zatím oficiálně s nikým nedomluvil. Zároveň ale odmítá novou smlouvu podepsat, přestože mu Hertha nabízí dvakrát vyšší plat – 2 miliony eur ročně, což je necelých 53 milionů korun.

Jens Lehmann asi dochytal, nahradí ho český gólman Jaroslav Drobný?Foto spo

Českému reprezentantovi očividně tolik peněz nestačí a stále dává přednost sportovní stránce. A to vedení Herty štve. Někteří zástupci klubu jsou údajně na Drobného natolik nabroušení, že mu chtějí jarní část sezony hodně znepříjemnit.

Dokonce je možné, že Drobný usedne na lavičku náhradníků, protože si Hertha vyhlédla novou brankářskou jedničku, která chce za Hertu chytat i v případě sestupu.

Tou je Gerhard Tremmel, nynější gólman Energie Cottbus, jenž v Hertě dříve působil. Pro něj představa, že bude chytat ve druhé lize, není tak hrozná jako pro českého brankáře.

„Hertha je super klub. Prožil jsem tam krásné časy a odešel jenom proto, že jsem chtěl víc hrát,“ řekl Tremmel.

Opravdu si Hertha dovolí v kritické situaci zariskovat tím, že z Drobného, který je považován za jednoho z nejlepších brankářů v bundeslize, udělá náhradníka?

Jaroslav Drobný
Jaroslav Drobný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud