Jan Podroužek
12. března 2012 • 13:49

Ostuda Blšan: Neměly dostatek hráčů, nepřijely k zápasu divize!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostuda jako dům. Blšany nedorazily k diviznímu zápasu do Litole, aniž by o tom jejich soupeř vůbec věděl. Od posledního týmu tabulky to ale není žádné schovávání. Za všechno prý může hloupá administrativní chyba, za kterou teď Blšany musí skousnout kontumaci a zřejmě i finanční pokutu.



Před jarem vyhlašovaly posílení týmu a boj o záchranu. Silná prohlášení klubu, který s pouhými třemi body leží na dně divize B ale znehodnotilo hned první jarní kolo.

Blšany totiž nedaly dohromady ani jedenáctku hráčů, a tak posílaly na FAČR zprávu, ve které se omlouvaly, že k zápasu v Litoli nemůžou nastoupit. Jenže elektronické prohlášení zmizelo údajně v prachu a o neúčasti Blšan tak nikdo nevěděl.

„Je nám to líto, víme, že je to ostuda. Chtěli jsme to utkání odložit z nedostatku hráčů. O dalších posilách stále jednáme, jenže nám chybí peníze na dotažení hostování. Není to tak, že strkáme hlavu do písku. Chceme tu soutěž důstojně dohrát a stále se rvát o záchranu,“ říká Josef Němec, trenér Blšan.

Je ale nedůsledností týmu, že si svou omluvu telefonicky neověřil. Že nezavolal na asociaci, jestli jeho žádost na odložení zápasu byla přijata, že nezavolal do Litole, jestli o neúčasti hostů vědí.

„Jsem obrovsky naštvaný. Ani mě nenapadlo, že bychom měli něco ověřovat, měl jsem za to, že je všechno vyřízené. To, že jsme měli nakonec v Litoli být, jsem se dozvěděl telefonicky až v hodinu zápasu, ani jsem to nevěděl. Tohle se prostě nesmí stávat,“ mrzí Němce.

Z jeho slov je cítit, jak je zklamaný, zároveň ho ale neopouští touha zachránit pro Blšany divizi. „Nikam neutíkáme. Tohle byla hloupá chyba, ale posily sháníme stále, aby fotbal ve vesnici nezmizel,“ uzavírá Němec.

Očima Josefa Nikodéma a Horsta Siegla
Očima Josefa Nikodéma, šéfa Řídící komise pro Čechy
„Ve čtvrtek mi volal z Blšan pan Janoušek, že nedají mančaft dohromady, že do Litole nemůžou přijet. Sice volal pozdě, ale nabídnul jsem mu řešení, že když mi do pátku pošle faxem podepsané a orazítkované důvody, proč nenastoupí k zápasu, zavolám do Litole a zápas zrušíme. Jenže celou dobu nic a v sobotu 15 minut před zápasem mi najednou přišel mail, kde stálo: Z organizačních důvodů se nezúčastníme divizního utkání v Litoli. To mi přijde na divizi ze strany klubu jako velmi bídné jednání.“

Očima Horsta Siegla, hráče Blšan

„Je to nešťastná tragédie. Den před utkáním nám bylo oznámeno, že je všechno v pořádku. V sobotu jsem se jel kouknout na Všenory a najednou mi volá kamarád, že je v Litoli, že se na nás přijel podívat, tak kde jsme. Byl jsem v tu chvíli úplně v šoku a začal se pídit po problému. Vypadá to fakt blbě, ale náš cíl zachránit divizi se nemění. Nechceme, aby se z fotbalu v Blšanech stala žumpa.“
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud