Jan Podroužek
26. března 2012 • 12:10

Němec se Sieglem zase nehráli, Blšanům hrozí vyloučení z divize

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Zase nepřijely! Ze tří jarních kol odkopaly sestupem nasáklé Blšany v divizi B jen zápas s Vilémovem (0:2). Do Litole, ani teď k derby do Žatce, nedorazily a kontumačně prohrály 0:3. „Pořád intenzivně pracujeme a sháníme hráče, abychom byli konkurenceschopní a mohli jsme pomýšlet na záchranu divize,“ zní stále z úst trenéra Josefa Němce, bývalého ligového hráče a komentátora České televize.



Za první neodehraný mač v Litoli slízly Blšany 10 tisíc korun pokuty a kontumaci. Teď je jistě čeká několikanásobně vyšší raketa.

„Zasedání výboru máme ve středu, tam to budeme řešit. Nerad bych teď něco sám vypustil, nebylo by to ode mě správné,“ říká Josef Nikodém, šéf Řídící komise pro Čechy, pod kterého divize spadá.

Blšanům, v jejichž dresu nastupuje i bývalý ligový kanonýr Horst Siegl, už velmi reálně hrozí vyloučení z divizního ročníku. Jestli tým ještě jednou nenastoupí k utkání z jakéhokoliv důvodu i přesto, že bude řádně omluven, v divizi B končí.

V tu chvíli by se všechny jeho výsledky anulovaly, jako by do zápasů jeho hráči nikdy nenaběhli. Blšany by také byly okamžitě označené za prvního sestupujícího. A nádavkem by vyfasovaly „flastr“ v řádech statisíců.

To ale tým od chmelových štoků nechce dopustit. „Na příští utkání v Českém Dubu už chceme být funkční. Máme rozjednané posily. Pořád platí, že tu soutěž chceme alespoň dohrát se ctí a pokusit se i o záchranu,“ vypráví Němec.

Horst Siegl bojuje v zápase s Barcelonou.
Horst Siegl bojuje v zápase s Barcelonou.

K té Blšanům schází minimálně šest bodů. O tolik je před nimi předposlední Český Dub, se kterým se v sobotu poměří v klíčovém zápase.

Tým trápí velmi úzký kádr. Z toho důvodu se neúčastnil prvního jarního kola v Litoli, s Vilémovem se sešlo jedenáct lidí horko těžko.

„Kluci se viděli v tomhle složení vůbec poprvé,“ stojí na webu Blšan. A do Žatce necestoval kvůli stejným trablům. „Nechtěli jsme tam v osmi lidech stát na vápně a jen to pustě odkopávat,“ vysvětluje Němec.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud