Jan Podroužek
2. dubna 2012 • 15:52

Slavia kvůli němu přišla o Ligu mistrů, teď dal hattrick za 30 minut!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Poprvé v letošní sezoně nastoupil v základu a hned hattrick! Libor Tafat, záložník třetiligových Kunic půjčený ze Slavie, se obul do hostů se vší parádou. Během půl hodiny dorazil sestupovými starostmi zatěžkaný Letohrad a dotáhl své kamarády k luxusní výhře 5:1.



V 87. minutě dokončil pětadvacetiletý Libor Tafat nejrychlejší a nejvšestrannější hattrick ve své kariéře. Stačila mu na to půlhodinka, trefil se hlavou, levou i pravou nohou. „Pár hattricků už bylo, ale ne v takovém fofru. Po utkání jsem měl hodně gratulací,“ vypráví spokojený střelec.

Záložník, kterému běží profesionální smlouva v pražské Slavii (končí po sezoně 2013/2014), přitom v Kunicích paběrkuje. Minuty sbírá poměrně pravidelně, jenže se ne a ne protlačit do základní sestavy.

„Jsem v Kunicích spokojený, ale čekal jsem, že budu víc vytěžovaný, je tu velká konkurence. Doufám, že bych mohl po tomhle utkání dostávat víc šancí, hattricku si snad každý všimne,“ popichuje Tafat trenéra Zdeňka Haška.

Právě on si mladého záložníka do Kunic přivedl. Současný Tafatův spoluhráč z Kunic Jiří Veselý dal Haškovi telefonní číslo a oba si pak spolu dohodli hostování, které mu s posledním zápasem sezony skončí a bude se zase hlásit v Edenu.

 

„Nevím, co bude za půl roku. Každopádně bych to ještě rád zkusil výš,“ připouští Tafat. Nabízí se spolupráce s Duklou, které dělají Kunice farmu a odkud putoval do pražského celku v zimě například talentovaný Vojtěch Engelmann. „Nikdo od nich se mnou ale ještě nemluvil,“ říká.

O svém zaměstnavateli Slavii, kterého od léta možná opět posílí, mluví opatrně. Když na něj přijde řeč, je v jeho hlase cítit, že by od toho nejradši rychle utekl. Má odsud totiž zlou vzpomínku z léta 2009.

Tehdejší trenér Slavie Karel Jarolím si po podařené přípravě vytáhl Tafata do áčka a v domácí odvetě předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol ho za postupového stavu 1:0 pro sešívané poslal minutu před koncem na hřiště. Slávisté v prvním zápase remizovali v Moldávii 0:0 a případné vyrovnání by je odřízlo od šancí na milionářskou soutěž.

Běží nastavení, když hostující záložník posílá do vápna Slavie měkký balon. Ten letí přímo na Libora Tafata, který ale v nejdůležitějším momentě promáchne a míč se snese až k samotnému útočníkovi Ferreirovi – 1:1. Tiraspol postupuje, zoufalý Tafat klečí ve vápně s hlavou v dlaních.

„Byl to pro mě dosavadní vrchol mé kariéry, jenže na něj vůbec nevzpomínám rád. Ty vzpomínky mě ještě pořád štvou, i když je to dávno. Kluci ve Slavii si ze mě tenkrát dělali srandu, nebylo to vůbec jednoduché,“ vypráví Tafat tiše.

Krutý okamžik se ale snaží hodit za sebe a Kunice mu v tom pomáhají. „Je tu skvělá parta, výborný tým, který může mít ambice i na druhou ligu, jen by tu bylo potřeba lepší zázemí,“ uzavírá Tafat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud