Jan Podroužek
3. dubna 2012 • 17:34

Střelec z věznice řádí v Pardubicích, ligovou nabídku odmítl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Byla to taková malá premiéra. David Petrus zničil ve třetí lize svým prvním hattrickem v soutěži béčko Mladé Boleslavi na jeho hřišti a zosnoval výhru svých Pardubic 3:1. „Řekl bych, že jsem prostě stál tam, kde jsem měl,“ zhodnotil jednoduše 24letý kanonýr, který podobného kousku dosáhl čtyři roky nazad ještě v divizi.



Ustavičně nahánějí první Chrudim. Na jaře jsou Pardubice samá výhra, tři body braly za všechny čtyři zápasy a na svého velkého rivala ztrácí šest bodů. A při posledním vítězství se střelecky urval útočník David Petrus.

Za čtyřicet minut nasázel Boleslavi B hattrick a symbolicky přeskočil svými patnácti góly v tabulce střelců třetí ligy chrudimského Radima Holuba, který do té doby vedl se 12 zásahy.

„Chrudim chceme stáhnout. Na jaře ji máme doma, tak snad zase něco umažeme,“ vzhlíží Petrus k 18. dubnu, kdy se oba soupeři utkají. Holub a spol. už se ale před časem vyjádřili, že se jich postup do druhé ligy i přes případné vítězství v soutěži týkat zřejmě nebude.

„Ale jít výš z druhého místa není to samé, jako když vyhrajete. Mohlo by nám to trošku pokazit postupové oslavy, kdyby lidi říkali, že jdeme až z druhé příčky. Samozřejmě bychom byli ale rádi i tak,“ říká Petrus.

Ač to může znít paradoxně, kanonýra momentálně trochu trápí forma. Na konci zimní přípravy onemocněl, střídavě hraje a sedí. „Není to úplně ideální,“ připouští. Přitom v něm Pardubice mají schovanou továrnu na góly. Už v minulé sezoně nashromáždil osmnáct branek, a to byly Pardubice ve třetí lize nováčkem!

Tehdy po něm dokonce sáhl prvoligový Hradec Králové. Jenže světe div se, snajpr Petrus dal „votrokům“ košem a raději zůstal u svého korýtka – dělá ekologa v pardubické věznici. „Jsem tam moc spokojený. Navíc tehdy jsem řešil hypotéku a potřeboval jsem nějakou jistotu, u fotbalu je to jinak. Mluvím o zranění, kdykoliv vám může ukončit kariéru,“ vypráví.

Fotbal s prací skloubil ideálně. Do tří hodin „hákuje“, odpoledne se stíhá hlásit na tréninku. Jenže co by bylo po postupu do druhé ligy, který začíná mít čím dál jasnější obrysy? Náročnější soutěž, větší dálky… „Kdyby to vyšlo, chtěl bych se domluvit s vedením, abych mohl dál pracovat a u toho hrát fotbal,“ jede si pořád svou Petrus.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud