16. října 2012 • 16:05

Dobrovici baví ghanský boreček – za každý gól dá taneček. Podívejte se!

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Umí skvěle metat salta, chodit po rukách i urazit několik metrů v efektních přemetech. Když skončí, zaujme pozici a začne předvádět ghanský národní tanec. Diváci v Dobrovici, kde se hraje divize, se těší na každý další zásah svého zbožňovaného útočníka: hvězda klubu se jmenuje Musa Ansuma a je to zatraceně dobrý kanonýr.



V minulé sezoně se stal nejlepším střelcem středočeského přeboru s 28 góly. „A to mi ještě dva nepřipsali, ač jsem je dal,“ zlobí se Ansuma.

O soutěž výš pokračuje ve vysokém tempu: v deseti kolech zvládnul osm gólů a ve skupině C je lepší jen exligista Ivo Svoboda (9).

„Takže musím dát dva góly, abych byl první. To se dá zvládnout,“ propočítává při pohledu na střelecké tabulky Sportu 26letý útočník, jaká cesta vede k tomu, aby byl nejlepší.

Takhle slaví Musa Ansuma své góly v dresu Dobrovice
Video se připravuje ...

Díky gólům je o něj zájem i ve vyšších soutěžích. V Dobrovici ale zatím zůstává, protože mu klub pomohl i v osobním životě. Dostal tady ubytování i práci v místním cukrovaru, což je zároveň hlavní sponzor fotbalu. A lidé ho tady milují.

„Hlavně malé děti se modlí, abych dal další gól a mohly si zaklapat,“ nabízí svou verzi slova tleskat. Mají proč – Ansumovy tanečky jsou vyhlášené.

„Pravidelně se dívám na internet a zařazuju do tance nové prvky, pořád se to mění,“ říká Ansuma, jehož vzorem byl vždycky Abedi Pelé a George Weah.

Na ukázku jeho tance a pasáž z rozhovoru, kde česky vypráví o tom, jak dává góly nůžkami anebo jak dvakrát spadl ze štaflí do barvy, když jako správce na hřišti natíral plot, se můžete podívat na videu u tohoto článku.

Celý Ansumův příběh, včetně toho, proč si myslí, že je lepší než Michael Essien, si přečtěte ve středečním Sportu v příloze Český fotbal.

Musa Ansuma předvedl Českému fotbalu něco ze svých tanečků a v rozhovoru vypráví o tom, jak dvakrát spadl ze štaflí...
Video se připravuje ...

Co dalšího najdete v Českém fotbale?

- bývalý útočník reprezentace Lukáš Magera ztratil místo v Mladé Boleslavi a byl se rozehrát za třetiligovou farmu v Kolíně. Jak si vedl?

- Inspektor deníku Sport navštívil Morkovice na Zlínsku

- Tři hattricky v jednom zápase, nebo dvě penalty během 80 vteřin, které proměnil jeden hráč. I to přinesl fotbalový víkend v amatérských soutěžích

- Statistiky od třetí ligy po krajské přebory, střelecké soutěže deníku Sport, pořadí brankářů s nejvíce vychytanými nulami

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud