8. března 2014 • 19:38

Šumský po premiéře v divizi: Čekal jsem holomajznu a hrál se fotbal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Válel v juniorských týmech River Plate a Argentinos Juniors, první ligu v Česku si zahrál i v dresu vršovických „klokanů“, po životních kotrmelcích si teď ale útočník Nikolas Šumský odskočil z profesionálního fotbalu do divize. Tam odehrál po tři čtvrtě roce pauzírování soutěžní zápas, jeho Vysoké Mýto vyhrálo nad Jabloncem nad Jizerou 3:0. Gól sice nedal, ale utkání odmakal, a když v 89. minutě střídal, vyprovodil jej z placu potlesk. Zaslouženě.



Na drobném mladíkovi, jenž nastoupil s desítkou na zádech určenou špílmachrům, bylo znát, jak je na zápas nažhavený. Od první minuty zápas odjezdil, nebylo znát, že byl nemocný a jeho premiéra byla v ohrožení.

Navíc mu náramně sedla spolupráce s Ivem Svobodou, kapitánem divizního týmu, jenž má také zkušenosti z nejvyšší soutěže. Vysoké Mýto tak má pro jaro v útoku prvoligovou kvalitu a soupeř se nestačil divit. „Divize mě překvapila, čekal jsem spíš takovou holomajznu a byl to dobrý fotbal. Náš tým hraje hodně fotbalově,“ pochvaloval si.

„Konečně nehrajeme metodou pokus – omyl, je vidět, že ti kluci u toho myslí,“ pochvaloval si dění na hřišti jeden z domácích fanoušků. Ti byli zvědaví nejspíš především na Šumského, ale tleskali i ostatním. Co chvíli se z hlediště ozvalo: „Dobře Šume“.A bylo se na co dívat, přihrávky z první, povedené kličky, pasy na delší vzdálenost - žádný problém. Bylo znát, že míč není jeho nepřítel.

Když pak Šumský zahodil ve druhé chvíli tutovku poté, co mu po přihrávce od Svobody na penaltě špatně skočil míč, publikum zklamaně vyhrklo: „Ježiši.“ Útočníček jen zklamaně schoval na zemi hlavu do dlaní. „Měl jsem si s tím poradit,“ uznal následně.

Gólem tak svou obnovenou premiéru ve Vysokém Mýtě neozdobil, to ho samozřejmě mrzelo. „Ale vyhráli jsme a to je skvělé,“ potěšilo Šumského. Ten rozehrával většinu standardních situací, když ale došlo na penaltu, dostal přednost spoluhráč z útoku Svoboda.

„Já bych i šel, ale on si vzal míč,“ krčil rameny útočník.  V očích se mu ale zračila radost z výhry, že by se na spoluhráče zlobil, to ani náhodou. „Dělají si legraci, že je jako můj táta,“ prohlásil třiadvacetiletý hráč s úsměvem v narážce na to, že se Svoboda narodil v roce 1977 a je mu tedy o třináct let víc.

„Hlavní věc je, že jsme vyhráli. Nesmíme teď usnout na vavřínech, ale je moc důležité chytit začátek jara a to se nám povedlo,“ dodal hráč, který si od profesionálního sportu stejně neodpočine. Dohodl se totiž na angažmá s futsalovým mistrem, týmem ERA Pack Chrudim.

Nikolas Šumský v dresu Vysokého Mýta patřil k nejlepším na place, byl aktivní, gól ale Jablonci nad Jizerou nedal
Nikolas Šumský v dresu Vysokého Mýta patřil k nejlepším na place, byl aktivní, gól ale Jablonci nad Jizerou nedal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud