14. května 2014 • 04:00

Řepka hrál proti Haškovi, kterého nesnáší: Ani ruku jsem mu nepodal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvozdnice – Poříčí nad Sázavou 2:0. Že na tomhle výsledku zápasu středočeské I.A třídy není nic zajímavého? Ale je. Poprvé od konce Tomáše Řepky na Letné proti sobě nastoupili bývalý řízný obránce a někdejší kouč áčka Sparty Martin Hašek, kterému „Řepa“ nemůže přijít na jméno. Dal mu co proto ve své poslední knize a teď jej zjevně přehlížel. „Hrál proti mně, ale já to bral tak, jako by tam nebyl,“ svěřil se obránce vítězného celku.



Řepka dokonce přiznal, že před zahajovacím hvizdem Haškovi ani nepodal ruku. „Dal jsem tak dostatečně najevo, co si o něm myslím. Že bych ale měl kvůli tomu větší radost z vítězství, to ne,“ dušoval se bývalý stoper Sparty a nyní hráč Hvozdnice.

Hašek přiznává, že byl gestem soupeře zaskočený. „Ještě nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal. Snažil jsem se najít nějaké vysvětlení, ale nenašel ho. Myslím, že nemá důvod k takovému chování,“ prohlásil k počínání Řepky současný trenér Sparty B ve třetí lize.

„Možná mě to, že mi nepodal ruku, ale nepřekvapilo. Vím, že se o mně nevyjadřuje zrovna dobře ve své knize. Já ji tedy nečetl, na to je můj čas drahý, ale řekli mi to známí,“ dodal.

První zápas Tomáše Řepky v pralese
Video se připravuje ...

Oba rivalové se potkali poprvé po rozchodu na Letné, v podzimním duelu totiž ani jeden z nich nenastoupil kvůli zranění. Stoper Hvozdnice ale trvá na tom, že pro něj výhra nad Poříčím neměla právě kvůli účasti Haška nějakou speciální hodnotu. „Nám šlo o to, že jsme chtěli vyhrát a protáhnout naši sérii bez porážky. Když vezmu i přípravu, tak už je to třiadvacet nebo čtyřiadvacet utkání. A to je úžasné,“ prohlásil spokojeně Řepka.

Podobně, i když v roli poraženého, vnímal duel Hašek. „Vždycky chci vyhrát, takže mě porážka mrzela. To nemělo s Řepkou nic společného. Spíš nás může štvát, že jsme proti průměrnému soupeři předvedli jeden z nejslabších výkonů,“ řekl bývalý vynikající záložník Letenských.

Co napsal Řepka o Haškovi v knize „Neuhýbám“
„Chce bejt průkopník ve všem, protože má celej život mindrák – ale já se mu nedivím: kdyby byl Dominátor můj brácha, asi bych byl taky zakomplexovanej.“

„S Martinem jsem žádnej velkej kamarád nikdy nebyl, jak se třeba psalo v roce 2009, když jsem se přišel podívat na divizní zápas „jeho“ Přední Kopaniny. Přišel jsem tam kvůli svýmu tehdejšímu kámošovi Viktoru Pařízkovi, ne kvůli Martinovi. V jeho případě se ani nebylo na co dívat, protože on už se v dospělosti nic novýho nenaučil. Pořád to byl ten jeho fotbal typu „všude a nikde“, založenej hlavně na běhání.“

Hašek prý naopak dokázal pochopit, že Řepka při utkání dirigoval dění na place a při něm utrousil i něco k rivalovi. „To je jasné, na hřišti je to bitva a jsme soupeři.“

Že byl duel vyhecovaný, to připustil i kapitán Hvozdnice a další exligista Robert Neumann. Ten ale viděl úplně jiný důvod než střet svého parťáka s Haškem. „Měli jsme na ně žízeň za podzim. Byli jsme rádi, že jsme jim to vrátili,“ těšilo Neumanna po podzimní prohře 1:4.

Jasná je jedna věc, od příchodu Řepky do klubu Hvozdnice válí a v tabulce už je čtvrtá.

Řepka po prvním zápase za Hvozdnici
Video se připravuje ...

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Z NIŽŠÍCH SOUTĚŽÍ NAJDETE V DNEŠNÍ PŘÍLOZE DENÍKU SPORT ČESKÝ FOTBAL

Titulní strana středečního vydání deníku Sport Titulní strana středečního vydání deníku SportFoto sport

To byl fofr! Hned ve druhém zápaseu I. A třídy si Tomáš Řepka vykoledoval žlutou kartu
To byl fofr! Hned ve druhém zápaseu I. A třídy si Tomáš Řepka vykoledoval žlutou kartu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud