8. srpna 2014 • 19:20

POZOR! Bitva kanonýrů začíná, ve hře jsou ceny za statisíce

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střílet góly se vyplatí! A je jedno, zda váš klub nastupuje ve třetí lize, nebo třeba hraje v krajské soutěži. I v nové amatérské fotbalové sezoně 2014/2015, která startuje právě dnes, bude deník Sport spolu s firmou adidas sledovat kanonýry a střelecké manévry od třetích lig po krajské I. B třídy a nejlepší z nich odmění. V pátém ročníku střeleckých soutěží jsou opět ve hře ceny v celkové hodnotě 400 tisíc korun.



Posledním králem střelců se stal exligista Radim Holub z třetiligové Chrudimi, před ním na trůn pro nejlepšího kanonýra usedli František Kouba, další exligista Marek Kincl, nebo třeba Jan Štoček, střelec druholigového nováčka z Kolína. Do téhle elitní společnosti se může nový vítěz prostřílet.

To je motivace jako hrom, do téhle elitní společnosti se totiž jen tak nedostanete. Šanci máte, ale jen pokud budete pálit jako u Verdunu a stanete se nejlepším kanonýrem v nižších soutěžích. „I nadále pokračuje naše snaha podporovat útočný fotbal, který baví hráče a líbí se i fanouškům,“ říká Lukáš Tomek, šéfredaktor deníku Sport.

„Jsme rádi, že můžeme pokračovat v podpoře tohoto unikátního fotbalového projektu, který má před sebou už pátý ročník. Stejně jako fanoušci se těšíme na krásné góly, kterých jistě zase padnou stovky a bude se na ně dlouho vzpomínat,“ prohlašuje David Horák, manažer adidasu.

Ten je rád, že je galerie vítězů pořádně rozmanitá a najdou se tam fotbalisté, kteří pálili v minulosti v Evropě či nejvyšších soutěžích, stejně jako mladí borci, kteří se teprve derou z fotbalového podpalubí a hodlají se prostřílet výš.

Radim Holub během kariéry sázel góly v dresu pražské Sparty, teď ukázal, že mu to pořád pálí. V dresu Chrudimi se stal králem střelců v soutěžích amatérů
Radim Holub během kariéry sázel góly v dresu pražské Sparty, teď ukázal, že mu to pořád pálí. V dresu Chrudimi se stal králem střelců v soutěžích amatérů

„Prosadili se zkušení střelci jako Marek Kincl, nebo naposledy Radim Holub. Ale vidět jsou i mladší hráči. Je to ideální stav, když se prolínají mezi nejlepšími známá jména s talenty,“ domnívá se Horák a připomíná, že fungující projekt zaujal i jeho kolegy v Německu. „Ale není mi známo, zda podobný projekt oslovil nějaké německé médium,“ dodává.

Naději i motivaci střelcům dává fakt, že dosud nikdo vítězství v soutěži neobhájil. „Nevím, nevím, jestli se to může podařit mně. Jsem o rok starší. Taky jsem měl problémy s kolenem a pořádně nevím, jak bude reagovat na zátěž. S přípravou jsem začal později, dlouho jsem jen jezdil na kole, ale teď už makám s týmem naplno,“ poznamenal Radim Holub, který v uplynulé sezoně nasázel soupeřům 25 gólů.

Tomu, že se v soutěžích střelecky prosazují hráči, kteří před lety zářili mezi profesionály, se jen usmívá. „Zkušenosti jsou asi znát,“ vrací se k poslední bitvě o první místo s dalším exligistou Tomášem Doškem. „Ale jsou tam i mladí. Třeba Prückner z Blšan,“ všiml si bilance vítěze soutěže hattricků a třetího muže konečného pořadí mezi jednotlivci.

„Uvidíme, zda se prosadí výš. Dávat góly v přeboru je něco jiného než třeba ve třetí lize,“ snaží se vyburcovat konkurenta, aby se popral o vyšší soutěž.
Jenže zatím to vypadá tak, že se Lukáš Prückner bude realizovat opět v barvách kdysi nejslavnější české fotbalové vísky – tedy v Blšanech.

„Nemůžu ohlásit žádnou novinku. Byl tam zájem z druhé ligy, ale nedopadlo to. Šanci mi chtěly dát i Teplice v Juniorské lize, ale vypadá to, že budu i dál hrát v Blšanech,“ prozradil útočník, který v minulé sezoně vstřelil čtyři hattricky.

Stejně tak se bude oceňovat nejproduktivnější tým a také tady nemusejí propadat panice celky z I. B tříd, že by neměly nárok uspět. Právě jim totiž v posledních sezonách patřila v konečném účtování první příčka. Nevěříte? V uplynulém soutěžním ročníku byl nejlepší Maletín, malý klub, který díky cenám za vítězství našel „poklad“. Díky 132 brankám během 26 duelů vyřeší směrem do budoucna otázku hráčského vybavení.

Teď se tedy otvírá další šance pro všechny kluby, aby díky střeleckým manévrům dosáhly na nejvyšší příčky zmíněných soutěží. Pak už jen stačí sledovat deník Sport a jeho středeční přílohu Český fotbal. Případně najdete informace i na internetovém serveru www.isport.cz. Tam najdete kromě střeleckých soutěží i zajímavé příběhy vycházejících hvězd či zkušených hráčů, kteří přišli pomoci klubům z nižších soutěží. Takže hodně štěstí a jde se na věc!

JAKÉ SOUTĚŽE čekají týmy v sezoně 2014/2015?

O nejlepšího střelce

O nejofenzivnější tým

O největší počet hattricků

O brankáře s největším počtem vychytaných nul

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud