27. října 2014 • 16:05

Odřeli si zadky za Panenku, on pak dal gól a šlo se pro prachy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Namachrovaná hvězda? To jste na špatné adrese. Útočník Petr Švancara stál opřený o klandr a hltal penaltový rozstřel svého Králova Dvora v duelu s Vltavínem (2:1np). Smlouvu má sice v Příbrami, ale ta s ním nepočítá, a tak se pokouší o restart. Na fanoušky i média působí jako magnet. Jak říká trenér František Barát, spoluhráči makají i za Švancaru, ale on jim to pak oplácí góly i přihrávkami. "Takhle jsme to měli my v době, kdy jsme hráli s Panenkou," prozrazuje Barát.



Nemusíte být expertem na Králův Dvůr a jeho fotbal, ale od první minuty je vám jasné, že Petra Švancaru v klubu „žerou“ a on se snaží okolí nezklamat. Středem pozornosti je od první minuty.

Už před výkopem se s ním fandové fotí a on neodmítne, po závěrečném hvizdu si ochotně pleská na oslavu vítězství. Starší, mladší, ti všichni stáli frontu. Že nedal gól? Nevadí, vždyť se přece vyhrálo. „Hodně lidí chodí právě na něj. Dokáže je pobavit,“ má jasno sekretář klubu Jiří Novák.

Všichni jsou zvědaví, co jim hvězda předvede. „Byl jsem sice radši, když kopali jen místní kluci, ale je znát, že tady hráč jako Švancara je. Naposledy slavil gól až támhle na tribuně a rozhodčí mu nedal ani žlutou,“ usmívá se Jan Pelc, jeden ze zdejších patriotů. „Za nějaký ten rok určitě budou lidi vzpomínat, že tu borec jako Švancara hrál,“ myslí si.

Ve třetiligovém angažmá se Švancara potkal s Jiřím Sabouem. Oba si spolu zakopali v minulosti za Viktorii Žižkov. „Už mě ani nenapadlo, že se na hřišti potkáme,“ vykládá Sabou. „Petr je vděčnej hráč, pro lidi i pro noviny. Jsem rád, že přišel. I pro mě je to obohacení na konci kariéry.“

Herní styl vyladěný pro Švancaru připravuje v Králově Dvoře zkušený kouč František Barát. „Na to nemusíte mít trenérskou školu. Stačí mít hráče, kteří na něj nebudou žárlit a budou ochotní akceptovat, že nemusí tolik bránit. On to týmu vrátí jinak. Dá gól, další připraví,“ má jasno Barát.

Sám měl z doby své hráčské kariéry podobnou zkušenost. „Hrál jsem s Panenkou v lize, ten taky tolik defenzivě nedal. My jsme měli místo něj odřenou prdel, když jsme dělali skluzy a bránili i za něj. No jo, ale on to pak dostal na vápně, zbavil se obránců, trefi l to pod víko a šli jsme si pro prachy,“ vrací se ve vzpomínkách do minulosti Barát.

„To potom člověk za něj rád všechno udělal. A i tady v Králováku hráči vědí, že jim to Petr vrátí. Kluci ho mají rádi, není to namistrovanej frajírek. On ví, že to za něj musí odpracovat. Je to soudnej chlap.“

Útočník Petr Švancara hraje ČFL za Králův Dvůr, fanouškům ukazuje, že to s míčem pořád umí.
Útočník Petr Švancara hraje ČFL za Králův Dvůr, fanouškům ukazuje, že to s míčem pořád umí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud