10. listopadu 2014 • 16:48

VIDEO: Řežba na Zlínsku. Sudí tasil tři červené během minuty

Autor: René Machálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla ale mela. Zápas Zlínského přeboru mezi Baťovem a Provodovem přerušila v první půli skoro na pět minut bitka hráčů. Strkanice, údery a hodně ostrých slov proměnil hlavní sudí duelu ve tři červené karty a jednu žlutou. Vyhrocený duel se pak sice dohrál a hosté vyhráli i v početním oslabení 4:2. U výsledku ale zůstane kvůli chování hráčů pořádná kaňka.



K incidentu došlo v 25. minutě za stavu 0:0 ve středu hřiště. Jeden z domácích fotbalistů zastavil rychlou akci Provodova nedovoleným zákrokem. Jenže Libor Bůžek se rozhodl oplácet a nešetřil razancí, takže se jeden z domácích fotbalistů poroučel k zemi a odstartoval tak chvilku bojových umění na fotbalovém hřišti.

„V 16. minutě byl na Libora šlapák, kdy mu mohl soupeř zlomit nohu. Teď dostal znovu přes achilovky a už to neusnesl,“ poznamenal k začátku incidentu trenér Provodova Josef Rak.

Další z hráčů Baťova se pak rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a pro změnu poslal na umělý povrch jednoho z fotbalistů Provodova. To už se na place sbíhali do místa incidentu nejen fotbalisté obou týmů, ale i všichni tři rozhodčí. Vše korunoval další z hráčů Jaroslav Josefík, který vletěl do jednoho z domácích, který se poroučel k zemi a těžce se z ní zvedl až po několika minutách. „Josefík tu provokaci taky neunesl a vletěl do soupeře,“ přiznal Rak.

Další „bojovníky“ trhal od sebe hlavní rozhodčí za ryku diváků. Ti spílali arbitrovi, že všechno zavinil. „Už to musíš povyhazovat,“ povzbuzovali muže s píšťalkou. „Ale rozhodčí, to je tvoje vina,“ ozývá se na videozáznamu serveru tvcom.

Video celého utkání včetně inkriminované strkanice najdete ZDE »

Vyhrocené utkání se dalo čekat

A hlavní sudí to také udělal. Nejprve dvě červené karty udělil hráčům Provodova – Bůžkovi s Josefíkem, pak se červenalo i před očima domácího raubíře Jakuba Linka. „Své hráče určitě neomlouvám, měli situaci ustát,“ poznamenal trenér Provodova. „Víme, že tresty od disciplinární komise budou přísné, ale my je budeme respektovat. Kluci přiznali svou chybu,“ doplnil.

Zároveň ale upozornil, že se vyhrocený duel na půdě nováčka z Baťova dal čekat. „Už na začátku soutěže, když k nám Baťov přijel, to bylo vyhrocené a docházelo ke strkanicím. Teď tam byly od první minuty zákeřné zákroky, navíc nás soupeř provokoval, když na nás křičeli, že jsme staříci,“ popisoval průběh pátečního zápasu Rak.

Sestava Provodova je přitom prošpikovaná zkušenými a známými fotbalisty. „Máme mančaft, kde jsou fotbalisté, co hráli třeba Ligu mistrů a jdou si zahrát přebor. A tady je provokují mladí kluci. Až oni dokážou to, co naši hráči a budou v tomhle věku kopat krajský přebor, tak já jim za to zatleskám,“ vzkázal soupeři trenér Provodova.

Ten byl také překvapený tím, že byl zápas svěřen sudímu Doležalovi. „Pískal nás asi pětkrát a tady to nezvládl. Ta strkanice vyplynula ze situace,“ myslí si Rak. „I když jsme vyhráli, je to pro nás každopádně špatná tečka za podzimem.“

Názor Tomáše Hrabce, předsedy SK Baťov 1930 o.s.
"V letošním posledním utkání si diváci přišli na své. V zápase s Provodovem padlo 6 gólů, ale taky došlo ke strkanici po níž byli vyloučeni 2 hostující a jeden domácí hráč. Hostující hráči mají svou fotbalovou kvalitu umocněnou starty některých hráčů v tuzemských i zahraničních vrcholných soutěžích a v Provodově se fotbalem teď, jak se říká, baví. Rychlost nahrazují zkušeností a taktickou vyzrálostí. Bohužel občas na hřišti neunesou bojovnost a nasazení mladých hráčů, kteří určitě uznávají jejich kvalitu. Náš tým je naopak tvořen těmito mladými perspektivními hráči, vesměs odchovanci, kteří sice nemají tolik zkušeností jako soupeř, ale rychlostně jsou na výši. To se v utkání také několikrát potvrdilo a zde vidíme hlavní problém incidentu, po kterém padly 3 ČK. Takové situace by se neměly stávat, chování  hráčů, kteří se dopustili přestupků odsuzujeme, toto do fotbalu nepatří! Po utkání jsme se s vedením Provodova shodli na tom, že takovéto chování našich hráčů ve vzájemných zápasech do budoucna nebudeme ani jeden tým tolerovat a přijmeme nápravná opatření."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud