Michal Koštuřík
29. dubna 2015 • 18:56

Hokejista Kotvan misto MS hrál NAČERNO fotbal. Beztrestně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sundal brusle, nazul kopačky, nasadil brankářské rukavice a šel si zachytat IV. třídu. Jenže bez registračního průkazu… Hokejový bek Oldrich Kotvan, opora extraligového PSG Zlín, nastoupil načerno v nejnižší fotbalové soutěži za FC Vlčková. V poločase utkání v Lutonině byla jeho identita odhalena a slovenský reprezentant, který byl na konci března ještě v širší nominaci pro letošní šampionát v Česku, měl ostudu. Trestu však unikl, neboť není členem FAČR.



Zatímco jeho hokejový kumpán Jiří Ondráček válí za Kostelec ve III. třídě jako řádně zaregistrovaný hráč, čtyřiadvacetiletý Kotvan použil po vypadnutí ve čtvrtfi nále play off s Kometou ve fotbalovém dresu Vlčkové „pseudonym“ Petr Vykoukal. Nevyplatilo se mu to, přítomní ho poznali a práskli rozhodčímu.

Poločasová konfrontace nedopadla pro hokejistu, který si letos třikrát zahrál za slovenský národní tým, dobře, musel se převléct do civilu. K podvodu se přiznal. Za pětačtyřicet minut pomohl mužstvu z brány k překvapivému vedení 2:1. Další zákroky už nepřidal. Kotvan holt není Vykoukal.

Extraligový šampion z roku 2014 se stal dalším z mnoha „černochů“ ve fotbalovém pralese. „Myslím, že v případě hokejistů je prvním zjištěným,“ pronesl realisticky Bronislav Cibulka, předseda Disciplinární komise OFS Zlín. „Nevím, co je to napadlo. Byla to hloupost. Vždyť Kotvana zná kdekdo,“ dodal.

Slovenský zadák po zápase prohlásil, že šel pomoci kamarádům. A nebránil by se prý dalšímu startu. Nepřipsal si ho už náhodou? „To už by byl vrchol všeho,“ poznamenal Cibulka. Nechtělo se mu věřit, že by klub udělal znovu ten samý průšvih se stejným hráčem.

Už na podzim navíc Vlčková, která údajně hráčům za zápasy v nejnižší třídě slušně platí, neoprávněně nasadila Jaroslava Švacha, bývalého kapitána prvoligového Zlína. Ten za to dostal půlroční fl astr a klub pokutu 2500 korun. Jako výstraha to nestačilo.

Kvůli napadení asistenta se utkání nedohrálo

Utkání v Lutonině, do kterého Kotvan pod cizí registračkou zasáhl, se ostatně ani nedohrálo. Kvůli napadení asistenta rozhodčího hráčem hostů Jiřím Mikulíkem, který po obdržení červené karty kráčel do kabiny, se poločasový výsledek 1:2 posléze změnil na konečný 3:0. Kontumace byla jasná, Vlčková navíc musí zaplatit pokutu pět tisíc korun. „Bylo to docela složité,“ vyjádřil se Cibulka k vyšetřování celé kauzy.

Devatenáctiletý rozhodčí Štěpán Pospíšil svou roli úplně nezvládl, přečiny popsal v oficiálním zápise nedostatečně. „Asistent konstatoval, že ho hráč soupeře držel pod krkem, ale k většímu napadení nedošlo. Mikulík se k činu přiznal, ovšem doplnil, že pomezní sudí z lidu jej nejprve celý první poločas z hlediště provokoval, a když po změně stran vystřídal na čáře kolegu, pokračoval v tom,“ vylíčil šéf DK.

Dovětkem k pousmání budiž fakt, že agresor nedostal stejně jako Kotvan žádný trest. Za rok 2015 totiž nemá zaplaceno členství ve FAČR, a nemůže být tudíž nijak sankcionován! Tuhle okolnost zjistili ve Zlíně při projednávání případu. „Nic jiného jsme dělat nemohli,“ pokrčil rameny Cibulka.

O to vyšší finanční pokutu obdržel klub a jeho zástupci. Kapitán Radek Minařík (500 korun), vedoucí mužstva Jiří Kolář (2000 korun) a trenér Tomáš Michalík (2000 korun) k tomu nesmí rok vykonávat činnost ve svých funkcích.

Vlčkovou trápí akutní nedostatek hráčů, ve IV. třídě je pro ostudu. Podvádí a navrch nedůstojně prohrává. V ročníku dosud nezískala ani bod, projela všech třináct duelů se skóre 11:79. Minulý víkend utrpěla debakl 0:9 na hřišti SK Zlín.

Vyjádření jednatele zlínského klubu Patrika Kamase
„Od hráče Oldricha Kotvana to byla velká hloupost. Vadí mi, co udělal. V době volna je to ale svobodná volba hráče, doplňkové sporty jim nezakazujeme.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud