17. června 2015 • 14:00

Trenér Němec škádlil asistenta sudího: Hrál jsi někdy fotbal?

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na fotbalové divizi může být veselo a nemusí zrovna padat kopec gólů. Stačí, aby se proti sobě postavili jako trenéři dva bývalí spoluhráči ze Sparty Jiří Němec a Petr Vrabec. Jejich slovní přestřelky při duelu Zličín – Hořovicko bavily diváky, hráče a taky asistenta rozhodčího Pavla Rejžka. Ten toho od Němce schytal…



Všechno začalo po pár minutách: sudí nechal pokračovat akci, kdy hráč hostů stál v ofsajdové pozici. „Čekal jsem, jestli se zapojí do hry,“ hájil se arbitr. Na straně domácích to ale nastartovalo emoce. I když Němec nenadával, asistent se ho snažil uklidnit. „Už jsem se změnil. Neřekl jsem ani slovo, teda zatím,“ utrousil trenér Zličína a vicemistr Evropy z roku 1996.

Slovo zatím bylo na místě. Za chvíli už to lajnový rozhodčí schytal v plné síle, když se Němcovi nezdál odmávaný faul. „Hrál jsi někdy fotbal? Hele, hrál jsi někdy fotbal? Tohle totiž nebyl faul a to ti říkám jako Jihočech,“ pršela slova na hlavu Rejžka.

Ten situaci ustál s grácií. „Chtěl jsem se pana Němce v tu chvíli zeptat, jestli někdy on zápasy pískal. Ale nakonec jsem mlčel. Bylo to lepší, on ve fotbale něco dokázal, to respektuji,“ prozradil mladý sudí.

Když zrovna neměl kouč Zličína spadeno na asistenta, komentoval výroky bývalého spoluhráče ze Sparty Vrabce. Ten třeba pochválil jednoho ze svých hráčů za důraz v souboji. Podle Němce to ale soupeř přehnal. „Co na tomhle bylo dobrého, Bédo?!“ vypálil kouč Zličína k lavičce soupeře. A Vrabec ihned reagoval: „On mi chodí do souboje jednou za pět utkání, tak jsem ho musel pochválit.“

Vzápětí Vrabec posílal jednoho z hráčů na pravou stranu, když se ale motal jinde, jen si posteskl: „Jsi vysokoškolák, ale nevíš, co je pravá strana…“

O zábavu tak nebyla nouze. Což potvrdili i sami fotbalisté. „Tohle je u něho každý zápas. Pořád se těm jeho hláškám smějeme,“ řekl na Němcovu adresu Michael Kasík ze Zličína, který jako střídající hráč vstřelil vítěznou branku domácích na 2:1.

Vše symbolicky na konci duelu uzavřel klasický pozdrav obou trenérů. Ti si už po práci s úsměvem popovídali a s úsměvem se rozešli.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud