20. června 2015 • 12:38

Kdyby záleželo na mně, byl bych pro sestup, smál se Hašek

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká, objevit se v pravou chvíli. Bývalý nejvyšší muž českého fotbalu, někdejší reprezentant Ivan Hašek, přijel domů ze Spojených arabských Emirátů a hned naskočil za Dolní Chabry B do finále v pražské II. třídě. Pomohl týmu k vítězství nad rezervou Slovanu Bohnice 3:1, což zaručilo vítězům konečné první místo. "Kdyby záleželo na mě, zůstal bych v téhle soutěži, nebo bych byl klidně pro sestup," smál se trenér týmu Fudžajra v SAE.



Hašek se fotbalem baví, nikomu nepotřebuje dokazovat, co s míčem i po letech umí, proto úplně nesdílel nadšení některých parťáků bažících po vyšší soutěži.

"Díky výhře jsme skončili první a jsem moc rád, že jsem u toho mohl být. Jen s postupem váhám, kdyby záleželo na mně, šel bych raději níž, nebo zůstal na téhle úrovni, která mi vyhovuje. O tom, jak to bude, nerozhoduju já, ale prezident klubu, pan Šmicer," smál se bývalý hráč Sparty, který byl po zápase spokojený z jiného důvodu. "Potřeboval jsem se proběhnout a to se povedlo."

Každopádně bude respektovat, jakou cestu si Dolní Chabry zvolí. Ve vyšší soutěži by se týmu mohlo lépe dýchat i kvůli tomu, že by za něj měli hrát další bývalí reprezentanti Vladimír Šmicer a Patrik Berger.

"To by bylo super. To už by byl fofr a ještě lepší zahrání. I takhle jsem rád, že tu nastupuje třeba Vizour (Ladislav Vízek) a zahraju si s ním. Je neuvěřitelný, že to v tomhle věku takhle odehraje, je to jako zázrak,“ složil Hašek poklonu kamarádovi, který v šedesáti letech odehrál poločas.

O tom, jak moc týmu v další sezoně pomůže on sám, není přesvědčený. Ne, že by nechtěl, ale angažmýá u týmu Fudžajra v SAE nemůže odsunout na druhou kolej, však se také klubu upsal na tři roky a šéfové jsou s jeho prací spokojení.

"Když jsem do klubu šel, tak mě lidi odrazovali, že se nemůžou zachránit. A vidíte, my jsme to dokázali. Byla to pro mě nová zkušenosti, kluci makali a já se těšil na každý trénink," svěřil se Hašek. V této sezoně tak může slavit najednou záchranu i postup, to se jen tak někomu nepovede.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud