28. června 2015 • 14:10

Na ledě válel s Krejčím, teď je Zmeškal králem fotbalových kanonýrů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéru měl útočník Zdeněk Zmeškal rozjetou slibně. Jenže ne ve fotbale, ale v hokeji! Zahrál si i na mládežnických světových šampionátech. „Původně jsem byl hokejista, třeba David Krejčí z Bostonu je můj spolužák. Hrál jsem i s Jirkou Hudlerem,“ říká nejlepší střelec uplynulé sezony v nižších soutěžích. V pražských Uhelných skladech nastřílel 41 gólů.



Fotbalový král střelců se původně realizoval na ledové ploše. Fotbal sice taky hrál, ale jen v létě, jakmile skončila fotbalová sezona, byl jedničkou hokej. A s ním procestoval svět.  „S hokejem jsem se dostal třeba do Švédska, Francie nebo Kanady, to už je ale strašně dávno, patnáct let,“ směje se Zmeškal.

Nakonec však události v rodině rozhodly o tom, že to nad pukem vyhrál míč. „Ale je fakt, že gólů střílím jako hokejista…,“ směje se Zmeškal.

Králem střelců v nižších soutěžích byl podle kritérií soutěže deníku Sport Zdeněk útočník Uhelných skladů, týmu z Pražského přeboru.
Králem střelců v nižších soutěžích byl podle kritérií soutěže deníku Sport Zdeněk útočník Uhelných skladů, týmu z Pražského přeboru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud