20. srpna 2015 • 08:23

Žižkov se chce zbavit dluhů. Řeší Horníka i miliony od Baníku

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Žižkov sice rozehrála novou třetiligovou sezonu, ale klidu si rozhodně neužívá. Problémů má více než dost. Řešit musí, kde bude hrát domácí zápasy, kádr, dluhy z minulosti, ale i miliony, o něž se klub pře s Baníkem Ostrava. Současný šéf klubu Jiří Rýva tvrdí, že podle něj bude muset nakonec ostravský klub peníze vyplatit. A osm a půl milionu by se Viktorii v momentální situaci náramně hodilo. Co všechno momentálně řeší Žižkov? Je toho více než dost.



STADION

Klub dluží Městské části 900 000 korun za nájem a vše vypadalo tak, že se bude pakovat. Zatím se radnice dohodla na pronájmu s Vyšehradem. Šéf Viktorie Jiří Rýva ale tvrdí, že na stadionu může zůstat i Žižkov. „První věc je, že musí dojít k dohodě o narovnání dluhu. Dali jsme městu nějaké návrhy a blížíme se dohodě. Praha 3 také dělá vstřícné kroky, vnímám i politické věci a věřím i ve vstřícnost opozice. Jsem rád, že se k záchraně klubu staví radnice pozitivně. Chceme, aby se hrálo tradičně v neděli v 10.15. S Vyšehradem bychom se dohodli, v tom nebude problém,“ tvrdí Rýva.

HRÁČE A TRENÉRA

Druholigový kádr je pryč. Klub dostal injekci ze střížkovských Bohemians, kde se rozhodli hrát přebor. Přišel sportovní ředitel Michal Dyml, realizační tým včetně trenéra Romana Veselého a tři hráči. Šest dalších na Střížkově hostovalo a teď jsou na Žižkově. Viktoria se také stala farmou Slavie. Kmenoví hráči Žižkova zůstali tři – nejznámější je Tomáš Dočekal. „Chtěli jsme, aby kabina fungovala, tak jsme se rozhodli jít vyzkoušenou cestou ze Střížkova. Tým jsme dali dohromady, ale máme svých problémů dost a budeme rádi, když se zachráníme a vyřeší se věci okolo,“ tvrdí Dyml.

DLUH BANÍKU

Pro klub je důležitý spor s Baníkem Ostrava, kde je ve hře osm a půl milionu korun za přestupy Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala i následné pokuty. Vše se táhne od roku 2010. Arbitrážní komise FAČR letos v březnu změnila původní verdikt a Baník měl platit. Ten se obrátil na soudy, podal dvě žaloby a uspěl. Obvodní soud pro Prahu 6 před pár dny vydal rozhodnutí, kterým odkládá vykonavatelnost původního verdiktu arbitráže. „Baník nyní nemá povinnost Viktorii cokoliv platit,“ uvedl právník Tomáš Sokol na webu Baníku. „Nejde o pravomocné rozhodnutí a podle mého nakonec bude muset ty peníze Baník zaplatit,“ míní šéf Viktorie Rýva.

MANAŽERA HORNÍKA

Známý manažer Ivan Horník se s klubem rozešel k 30. červnu, kdy mu skončila smlouva. Bývalý majitel Luděk Vinš dal šíbra k arbitráži, stejně jako trenéra Jindřicha Trpišovského. „Vše řešíme, jsou to dvě z mnoha položek na našem seznamu závazků,“ přiznal šéf Viktorie Jiří Rýva. Do budoucna by se prý nebránil spolupráci s „Ivánkem“, vše je ale otázkou financí a ty na Horníka momentálně klub určitě nemá. „Hlavně teď musíme klub oddlužit. Ale Ivan je jeden z odborníků, co dělá fotbal čtyřiadvacet hodin denně a řada manažerů by se od něj mohla učit,“ dodal Rýva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud