4. července 2011 • 15:27

Střelec Chochol: Třikrát v řadě hattrick

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice hraje jen okresní přebor, přesto se Lukášovi Chocholovi z Dolního Bukovska povedl velmi ojedinělý kousek: ve třech po sobě jdoucích zápasech dal hattrick, v dalším utkání mu pak chyběl jen gól, aby přidal čtvrtý! „Ty zápasy nám vyšly. Na soupeře se valil jeden útok za druhým. Kdybych ty hattricky nedal já, určitě by se to povedlo někomu jinému,“ říká 28letý Chochol.



Kolega v práci mu začal přezdívat „Bomber“. Aby ne: v posledních kolech okresního přeboru Českých Budějovic Lukáš Chochol začal naplno řádit. Čtyři zápasy = 11 gólů, jen jeden dal muž, který se živí jako elektrikář v cihelně, z penalty.

„Takovou sérii jsem zažil poprvé. A moc si toho vážím. Ještě jsem nikdy neviděl, že by někdo dal tři hattricky za sebou. Asi budu první, takový unikát,“ usmívá se útočník, který sahal i po čtvrtém třígólovém zápisu za sebou. „Nepovedlo se, i tak jsem maximálně spokojený. V tom posledním zápase byly dva góly maximum, víc šancí jsem neměl. Těžím ze hry spoluhráčů, jsem jenom poslední článek, který to doklepává do brány,“ říká Chochol.

Jeho výkonů si všiml i pivovar Gambrinus, který ho v rámci svého projektu Kopeme za fotbal vyhlásil hvězdou měsíce v okrese České Budějovice.

Chocholovy hattricky přispěly k výhrám 9:0 a 4:0. Góly z těchto zápasů si už ale nevybavuje. „Je to už měsíc, když jsem dal tolik gólů, nemám šanci si je všechny pamatovat,“ usmívá se.

To poslední hattrick si vybaví velmi dobře. Zařídil výhru 3:0. „Tenhle hattrick byl asi nejzajímavější. První gól byl pravačkou, druhý hlavou,“ vzpomíná. „Poslední branka padla po střele levačkou, ale perlička byla, že to bylo s vyměněnou kopačkou, protože se mi po druhé trefě roztrhla. Naštěstí nosím na zápas pro všechny případy dva páry.“

Na konci sezony to vypadalo, že by mohl dávat góly i bos. Díky parádnímu finiši dosáhl na metu 21 gólů, což mu vyneslo dělené první místo v tabulce střelců okresního přeboru České Budějovice. V něm skončilo Dolní Bukovsko i díky němu druhé. Ovšem Chochol už má zkušenosti i z vyšších soutěží.

„V Soběslavi jsem jako dorostenec měl dva starty v mužském krajském přeboru, to bylo mé maximum. Pak jsem hrál I. B třídu ve Vlastiboři a dal jsem 19 gólů za sezonu,“ pochlubí se. „Mezi oběma soutěžemi nevidím extra rozdíl. Člověk toho dokáže hodně spálit, ať hraje okres nebo I. B třídu. Ale aspoň deset gólů se mi podaří dát vždycky.“

Na to by mohly slyšet okolní kluby, které shánějí kanonýra. „Moc nečekám, že se mi někdo ozve kvůli jedné povedené sezoně,“ myslí si Chochol. „Navíc stavím v Bukovsku barák, nikam daleko bych už nejezdil. Ale uvidíme, co se bude dít. Patřím Vlastiboři a končí mi hostování.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud