Jan Podroužek
21. března 2012 • 15:30

Vedoucí týmu Sparty Baranek: První trefa za Třeboradice byla parádní!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Za Třeboradice odkroutil v pražském přeboru teprve druhý mač a náramně se v něm předvedl. Z pětadvaceti metrů utáhnul parádní střelu pod víko kunratické branky a i díky téhle trefě slavil s týmem tři body za výhru 2:1. „Hezky mi to sedlo, balon trochu zaplaval a olíznul spodní stranu břevna,“ vzpomíná Miroslav Baranek, záložník Třeboradic a vedoucí u sparťanského áčka.



Byl to jeho první zářez v novém týmu - ve 28. minutě jím popostrčil hosty do vedení. Na střední záloze odjezdil celý zápas.

„Tahle soutěž je běhavá, poctivá. Člověk nemůže vypustit jediný souboj. Ale liga je jinde, tam je přece jen daleko těžší dosáhnout na gól,“ přiznává bývalý reprezentant Baranek.

V Třeboradicích není dlouho, stihnul sotva zimní přípravu, během ní si také vyjednal se Spartou post vedoucího v Hřebíkově nově vznikajícím realizačním týmu.

I kvůli tomu, že se ještě nestihl úplně seznámit s novým prostředím, neví, co ho první gól bude stát. „Musím se s klukama domluvit. Jestli tam něco bude, samozřejmě rád přispěju,“ vypráví Baranek.

Třeboradicím kývnul bývalý záložník Sparty nebo německého Kölnu už v létě. Tehdy se domluvil s  trenérem Václavem Drobný, mimochodem také exsparťanem, že mu pomůže.

V té době ale ještě hrál v Rakousku, pak se na čas uklidil do divizního Prostějova s dalšími exligovými pardály Tomášem Hunalem či Petrem Papouškem. Až konečně v zimě zasvítilo na Barankově registračce SK Třeboradice.

Vedoucí mužstva Sparty Miroslav Baranek (vpravo) válí v pražském přeboru za Třeboradice pod hrajícím trenérem Václavem DrobnýmFoto www.fotbalpraha.cz/Ondřej Hanuš

„Měl jsem asi sedm jiných nabídek, vesměs z divize. Ale konkrétní nebudu, protože mě ty kluby neoslovily oficiálně. Přesto jsem byl už v tu chvíli rozhodnutý, že jedničkou jsou pro mě Třeboradice,“ vykládá osmatřicetiletý záložník.

Je to trochu zarážející. Vždyť Barankovi táhne na čtyřicítku, zatímco jeho kouči Václavu Drobnému je teprve 31 let.

„Jsem o dost starší, to je pravda, ale nemám s tím problém. Vašek je zkušený kluk, dovede na hráče zvýšit hlas. Já jsem mu po ruce. Když je potřeba, domluvíme se mezi sebou, jestli hru zrychlíme, nebo zklidníme. Respektuju ho,“ říká o Drobném, který si v Kunraticích střihl na postu stopera roli hrajícího trenéra.

Zkušený plejer, ačkoliv je hodně vytížený prací na Spartě, by měl stihnout na jaře v dresu Třeboradic ve zbylých patnácti kolech dvanáct zápasů. „Vypočítali mi, že podle rozlosování Sparty a Třeboradic bych měl chybět jen ve třech utkáních, když nepřijde nic zvláštního,“ přemítá Baranek.

Kvůli angažmá ve Spartě mnohdy nestíhá trénovat, přesto se udržuje alespoň s letenským áčkem.

„Když mě trenéři Martin Hašek s Václavem Jílkem osloví, nazuju kopačky a zapojím se s klukama. Je to dobrá náhrada za absenci na třeboradickém tréninku. Sparta je prostě na prvním místě, takhle to mám zkrátka nastavené,“ uzavírá Baranek.

Miroslav Baranek se rozklusává před zápasem svých Třeboradic proti Hájům
Miroslav Baranek se rozklusává před zápasem svých Třeboradic proti Hájům

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud