1. dubna 2015 • 20:20

Karlovarská kanonáda: Březová vyhrála 13:0, padly tři hattricky

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tolik gólů jako u nás na fotbale nepadá ani v hokeji, můžou si lebedit fandové Olympie Březová v karlovarském přeboru. Když se tým loučil s podzimem výhrou 11:0 nad Mariánskými lázněmi, všichni jásali. Ve druhém jarním kole ale tým přejel doma Horní Slavkov 13:0 a historická kronika měla nový zápis. „Je to rekord,“ hlásí trenér Petr Peterka.



Po takové gólové vichřici vypadá až komicky, když kouč Březové tvrdí, že šel jeho tým do zápasu s respektem. „Pět lidí z áčka je totiž na marodce. Ale kvalita soupeře byla nižší, než jsme čekali,“ vysvětluje svá slova.

Březová měla od začátku nabito a neubrala ani po přestávce. Soupeři sypala gól za gólem. „Těší mě, že jsme to dohráli s plným nasazením,“ říká Peterka, kterého potěšili i tři nastřílené hattricky. „Radost jsem měl nejen já, ale určitě i pokladník, já jsem nikdy podobnou věc nezažil,“ usmívá se kouč Březové, který se netají plánem vyhrát přebor.

Na podzim přitom Březová nastřílela stejnému soupeři na jeho půdě sedm gólů, takže se pro Horní Slavkov stala nejspíš noční můrou. „Asi u nás kvůli tomu budou mít před příští sezonou vykřičník,“ říká Peterka a přiznává, že kouč Horního Slavkova je jeho kamarádem. „Po zápase jsme spolu ale nemluvili, necháme tomu čas.“

Spokojený byl i šéf klubu Petr Kortus. "Mohli jsme vyhrát i víc, ale znáte, jak to chodí, když vám někdo nasype rychle šest gólů. To si pak jen přejete, ať je konec," komentuje uplynulý zápas. "Soupeř byl zralý na ručník, já jsem dokonce před koncem duelu odešel," dodává s tím, že týmu žádné speicální prémie za co nejvyšší výhru nevypsal.

Když se vezmou čtyři poslední mistrovské duely, tak má Březová na kontě čtyři výhry při skóre 32:0. To náramně těší trenéra Březové. "Hodně jsme se na defenzivu zaměřili v přípravě, měli jsme soupeře z divize. Chtěl jsem, abychom museli hodně bránit. I teď v soutěži chci, abychom co nejméně inaksovali," řekl Peterka. Jeho svěřencům se plán daří naplňovat měrou vrchovatou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud