21. července 2015 • 18:40

Švancara odmítl Rakousko i třetí ligu. Bude hrát divizi za Blansko

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový "mercedes" ještě úplně nezajel do garáže. Petr Švancara s kariérou nekončí, dohodl se na půlročním hostování v divizním FK Blansko. Sedmatřicetiletý útočník odehrál jaro ve čtvrté lize v Rakousku, teď zvolil stejnou úroveň v Česku. V týmu bude jedním z nejstarších hráčů, na novou soutěž už se moc těší. 



Původně měl Švancara nastoupit v novém dresu už ve středu v pikantním souboji proti Zbrojovce Brno, utkání ale nakonec prvoligový celek zrušil, protože k soutěžnímu zápasu nastoupí Brno doma s Ostravou už v sobotu.

"Kontaktovali fanoušci z Brna, jestli nastoupím. Slibuji, že na trávník vyběhnu. Ale nemůžu slíbit v jaké formě a že budu hned fantastickej," sliboval  Švancara pro klubový web FK Blansko ještě před tím, než bylo utkání zrušeno.

Švancara hrál první ligu naposledy v Příbrami, jaro strávil ve čtvrté rakouské lize v dresu Waidhofenu. Koncem června uspořádal velkolepou rozlučku s profesionální fotbalovou kariérou. Obnovil brněnský stadion Lužánky, kam na exhibiční duel známých osobostí dorazilo neskutečných 35 tisíc diváků.

V 37 letech Švancara ale s fotbalem stále úplně nekončí. Odmítl nabídku na angažmá ve třetí lize z Líšně, stejně jako z brněnského Tatranu Bohunice a nakonec zakotvil v Blansku.

"Měl jsem ještě nabídky z Rakouska, ale jsem v Blansku. Bývalý šéf brněnské Zbrojovky Karel Jarůšek je tady ve výboru. Známe se léta. Je to takový můj fotbalový táta. Měl bych nastupovat i za Tišnov, který je farmou Blanska. Ale prioritou je divize," vysvětlil Švancara.

VIDEO: Petr Švancara po prvním tréninku v Blansku

Oblíbený fotbalista, který na hřišti dokáže dávat krásné góly a diváky baví i jinými výjimečnými kousky, přichází do Blanska na půlroční hostování ze Zbrojovky Brno. "Aspoň dva tréninky v týdnu chci dát. Snad se mi to podaří skloubit s mými ostatními aktivitami. V týmu by to nedělalo dobrotu, kdybych chodil jen na zápasy. S klukama se potřebuju seznámit," slíbil Švancara.

Na novou posilu se v Blansku už hodně těší. "Angažmá se dojednalo na základě osobních vazeb s Karlem Jarůškem, se kterým se znají dlouhá léta. Blanenský klub mu platit nebude. Pro tým jsou jen vypsané určité prémie a Petr bude jeho součástí," uvedl pro Brněnský deník předseda FK Blansko Jiří Crha. "Je to stále velmi kvalitní hráč, který na divizi má. Věřím, že jeho příchod přitáhne na tribuny více fanoušků."

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

Švancara v kabrioletu jako rapper: V klipu děkuje za Lužánky
Video se připravuje ...

Petr Švancara si svou rozlučku užíval na sto procent, ale několikrát musel prosit fanoušky, aby opustili nebezpečné zóny, kam pronikli na přeplněných Lužánkách
Petr Švancara si svou rozlučku užíval na sto procent, ale několikrát musel prosit fanoušky, aby opustili nebezpečné zóny, kam pronikli na přeplněných Lužánkách

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud