Jakub Konečný
24. července 2015 • 15:50

Žižkov dál na hraně! Je farmou Slavie, bere hráče Střížkova

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pacient se probral ze stadia klinické smrti, nicméně pořád leží na JIP a ještě zdaleka nemá vyhráno. Zhruba tak by se dala shrnout situace Viktorie Žižkov. Tradiční značka, která kvůli dluhům přišla o profesionální licenci a administrativně sestoupila do ČFL, stále bojuje o přežití. „Hraničním termínem je příští čtvrtek, kdy bychom měli nastoupit v poháru proti Klatovům,“ hlásí nový majitel klubu Jiří Rýva.



V minulých dnech se stal Žižkov oficiálně farmou Slavie Praha a začala se rýsovat i podoba kádru, který by měla posílit především kolonie hráčů ze střížkovských Bohemians včetně trenéra Romana Veselého a sportovního ředitele Michala Dymla. Optimismus, který tyto zprávy ve fanoušcích svérázného pražského klubu vzbudily, však jeho majitel Jiří Rýva raději mírní.

„Stále není nic hotové,“ varuje Rýva, který od chvíle, kdy převzal stoprocentní balík akcií od Luďka Vinše, intenzivně jedná s věřiteli. „Zatím se mi povedlo vyřešit tak šedesát procent závazků, nicméně čtyři největší věřitelé ještě zůstávají. Hraničním termínem je příští čtvrtek, kdy bychom měli nastoupit v poháru proti Klatovům. Do té doby nemá cenu o ničem mluvit,“ dodává Rýva, pro kterého je prioritou, aby klub mohl v případě úspěšné resuscitace hrát i nadále na Žižkově.

Radnice Prahy 3 přitom už mezitím pronajala stadion v Seifertově ulici druholigovému nováčkovi z Vyšehradu, s kterým by se tedy musel Rýva na případném sdílení arény domluvit.

Odehráli přípravu v dresech Horních Měcholup

Kádr nové Viktorie se však už mezitím rodí, byť tak trochu v utajení a inkognito. Vede jej trenér Veselý, který v minulé sezoně dovedl k triumfu v ČFL střížkovské Bohemians. A právě z tohoto týmu, který bude hrát v novém ročníku pouze pražský přebor, si hodlá přivést několik hráčů. Tým dokonce už v dresech Horních Měcholup odehrál přípravný zápas proti Suchdolu.

„Jde o fotbalisty, kteří jsou bez angažmá, tak spolu trénují. Když dostanou nabídku odjinud, odejdou, což platí i pro trenéra Veselého. Tohle je skutečně hodně předčasné,“ relativizuje Rýva kusé informace, které mezi sebou šíří fanoušci na sociálních sítích.

A podobně zdrženlivě komentuje i fakt, že se Žižkov oficiálně stal farmou Slavie Praha. „Slavia doteď žádnou farmu neměla, tak jsem se s nimi domluvil, že zaplatím poplatek deset tisíc, abychom to byli my. Kdybychom nakonec sezonu nezahájili, Slavii to vadit nebude, jsou s tím smíření,“ tvrdí Rýva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud