Richard Šíma
16. října 2015 • 16:21

Matušovič o odchodu z Baníku do Sparty: Nechápu, proč bych měl litovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho přestup mezi odvěkými rivaly vzbudil v lednu 2005 obrovské vášně. Na Baníku ho pak nenáviděli, ve Spartě mu fanoušci dlouho nadávali, než se stal jejich oblíbencem. Někdejší záložník a dnes trenér divizního Havířova Miroslav Matušovič ale vzpomíná na letenské angažmá jenom v dobrém. "Je blbost, když mi někdo řekne, že jsem tam jen paběrkoval," říká.



Co řekl o Baníku Ostrava

„Baník pro mě navždycky zůstane místem, kde jsem vstoupil do velkého fotbalu. Nebýt Baníku, možná bych to, co se mi povedlo, nikdy nedokázal. Zažil jsem tam tu úžasnou éru, kdy byly zápas co zápas vyprodané Bazaly. Obrovské štěstí, že jsem mohl být u toho.

Dodnes mi Baník není samozřejmě lhostejný, i když je mi hodně smutno třeba z toho, že tam dnes skoro nikdo z bývalých slavných hráčů není. Ale nechci vůbec nadávat na majitele Petra Šafarčíka, protože vím, jak těžké to má. Vím, jak těžké je dnes sehnat peníze - a když nejsou, je to špatné. Přál bych si, aby se Baník zase zvedl.“

Co řekl o Spartě

"Jestli nelituju, že jsem do Sparty šel. Tu otázku nechápu. Jsem hrdý, že jsem se tam dostal. A že jsem pěti trenérům počínaje Hřebíkem přes Lavičku po Míšu Bílka dokázal, že na to mám. Vždyť já jsem tam zvedl nad hlavu pět pohárů! Odehrál jsem tam víc ligových zápasů než za Baník, zažil jsem éru s Poborákem, on hrál zprava, já zleva.

A pak mi někdo řekne, že jsem tam paběrkoval. Co je to za blbost? Byl jsem u historického double Sparty v samostatné lize, hrával jsem v základní sestavě, Doškovi jsem nahrál snad na devět gólů. Tohle už mi nikdy nikdo nevezme.“

Leden 2005. Miroslav Matušovič přestoupil z Baníku do Sparty. Šlo o největší transfer zimy.Foto Archív Sportu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud