Michal Koštuřík
4. listopadu 2015 • 05:00

Traoré zastínil i Švancaru. Zářil v I. A třídě před 1053 diváky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lidé se mačkali, kde se dalo, aby viděli na nejlepší dva týmy jihomoravské I. A třídy skupiny A. Na bitvu AFK Tišnov – FC Kuřim (2:1) dorazilo rekordních 1053 platících diváků! „Tolik u nás nikdy v historii nebylo,“ zíral předseda domácího klubu Karel Pohanka. Davy přilákaly i exligové hvězdy Petr Švancara, Petr Čoupek a Mohamed Traoré, autor obou branek vítězů.



Bylo to derby se vším všudy. Dva rivalové, které od sebe dělí deset kilometrů, si to rozdali v Tišnově o přezimování na prvním místě. Lační diváci zaplnili stadionek na Ostrovci až po okraj. Pár stovek by se ještě vměstnalo na přilehlé meze. Víc ale určitě ne. „Tak patnáct set je maximum,“ přiblížil šéf klubu Pohanka.

Na konci prestižního mače, který se hrál po devíti letech, slavil domácí nováček. Ten se pyšní nabitým kádrem s osobnostmi typu Švancary. Souboj s Kuřimí rozsekl dvěma trefami guinejský záložník Traoré, který v Tišnově restartuje kariéru po srdečním kolapsu ze srpna 2013. „Určitě má na vyšší soutěž, je to rozdílový hráč,“ podotkl Pohanka.

Dvaadvacetiletý kreativní středopolař zkolaboval po prvoligovém utkání brněnské Zbrojovky na Baníku a dodnes se na vrcholovou úroveň nevrátil. Srdeční příhoda byla vážná, dodnes chodí po vyšetřeních. „Nevíme, jak na tom je, ale určitě by se chtěl do velkého fotbalu vrátit,“ uvedl tišnovský boss. Mladíka však nadále srážejí zranění, nemůže plnohodnotně potrénovat.

Fotbal už jen pro radost

Totéž vlastně platí i o Petru Švancarovi (37), která má čerstvě funkcionářské závazky ve Zbrojovce a pokračuje v činnosti televizního spolukomentátora. Fotbal hraje už jen pro radost. Divizní Blansko v průběhu podzimu vyměnil za farmářský Tišnov. „Už nemám tu potřebnou zodpovědnost,“ glosoval přesun do nižší soutěže, kde je za hvězdu a atrakci pro fanoušky. „Furt je super hráč,“ tvrdí Pohanka.

Také na „Švanciho“ dorazila v neděli horda diváků. Nejen z Kuřimi a z Tišnova, ale i z dalších okolních vesnic a městeček. Byl to prostě svátek, který bude zapsán v kronice devítitisícového města.

„Někdy před dvaceti lety tady hrála přátelák Dukla a přišlo kolem tisícovky lidí,“ zavzpomínal Pohanka.

Derby prvního s druhým však rekordní návštěvu trumflo. Všechno se ideálně sešlo. Počasí, postavení obou celků v tabulce, plus známé tváře v sestavě AFK. A to ještě mohl nastoupit Pavel Mezlík, další nedávný člen prvoligového kádru Brna. „Spekulovalo se o tom, ale nebylo potřeba do rozjetého mančaftu sahat,“ přiblížil předseda nováčka, který půjde do jarních odvet z první příčky.

Kolo před koncem podzimní části si hýčká sedmibodový náskok. „Postoupit chceme, ale potřebujeme zlepšit zázemí. To odpovídá I. B třídě,“ poznamenal Pohanka. Zda u toho budou dál Švancara a spol., o tom se teprve bude jednat. „Traoré by zůstat měl,“ informoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud