Hynek Preisler
1. prosince 2015 • 22:10

Góly dává, i když stojí blbě. Balon si ho najde, směje se Štajner

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takového parťáka měl bývalý reprezentant Jiří Štajner před lety ve Slovanu Liberec v Janu Nezmarovi. Teď podobně válí v Chrastavě v krajském přeboru s mladým Jakubem Benešem. Čtyřiadvacetiletý útočník dal vedle "Štajnyho" 24 branek, z toho šest hattricků. "Na góly má čuch," říká Štajner.



„Míč se k němu vždy odrazí. Když to jde od tyčky, tak rovnou k němu. Je to až neuvěřitelné!," směje se bývalý reprezentant Štajner.

Kolega z ofenzivní řady Chrastavy má podle něj neskutečnou kliku. "Třeba teď na podzim stál jednou úplně špatně, v životě by k němu balon za normálních okolností nemohl jít, ale hráč soupeře to stejně tečoval k němu… Říkal jsem mu pak, že stojí úplně blbě a stejně gól dá...," prohlašuje.

Jinak ale uznává, že je to vynikající střelec. "Balon si ho prostě najde. Srovnání s Nezmičem? Ten ještě více pracoval, více běhal. Beny vlastně jen čeká před bránou. Nejen ve fotbale, ale i ve futsalu, který spolu hrajeme za Zlej se(n) a kde také dává góly, když stojí tam, kde má," soudí Štajner, který hrál i bundeesligu.

Mladého střelce pasuje na vyšší soutěž než je krajský přebor. "Myslím, že má na vyšší soutěž. V dobrém útočně založeném mančaftu by góly dával klidně i ve druhé lize. Teď se i zlepšil v tom, že umí ustát souboj. Dříve hodně padal, teď to udrží, na tom hodně zapracoval,“ dodal.

Jiří Štajner si užívá zaslouženého fotbalového důchodu v Chrástavě
Jiří Štajner si užívá zaslouženého fotbalového důchodu v Chrástavě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud