24. března 2016 • 19:40

Kvůli Berbrovi stávkovali a přišel trest. Zličín musí platit 40 tisíc

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontumační porážka a pokuta čtyřicet tisíc korun. Takový trest vyfasoval fotbalový Zličín od disciplinárky v Praze za to, že nenastoupil k prvnímu jarnímu zápasu proti Královicím v pražském přeboru v rámci svého protestu proti šéfům FAČR. Ten klub odstartoval už v prosinci, kdy vyzval k odstoupení šéfy českého fotbalu Miroslava Peltu, Romana Berbra a Dagmar Damkovou. „S trestem nesouhlasíme, ale odvolávat se nebudeme,“ prohlásil Josef Jarolímek, manažer Zličína.



S podobnou sankcí zličínský klub počítal, když se rozhodl proti Královicím nehrát. Tehdy tým nastoupil na hřiště ve speciálně vyrobených dresech, které měly na hrudi jména šéfů FAČR a červenou kartu. Tým pouze nastoupil na hřiště, pozdravil se s rozhodčími a soupeřem, duel ale neodehrál, prý stávkoval. Sudí by jej v těch trikotech ani k utkání nepustili.

Jarolímek ale tvrdí, že STK původně navrhla pokutu v poloviční výši, disciplinární komise ovšem nakonec proti rebelům přitvrdila.

„S vedením jsme se o všem bavili a rozhodli jsme se, že se nebudeme odvolávat. Nechceme jít do rizika, že by se trest ještě mohl změnit k horšímu,“ narážel manažer Zličína na to, že pokuta mohla dosáhnout podle řádů až sto tisíc korun. „Ale mohla to být také třeba koruna. Dostali jsme čtyřicet tisíc, jsme z toho v šoku a zklamaní,“ dodal.

Písemné odůvodnění trestu klub teprve dostane. Vedení Zličína teď přemýšlí o tom, z jakých fondů pokutu zaplatí. „Vyzveme členy fotbalového oddílu FC Zličín, aby nás finančně podpořili. Určitě to nebude tak, že peníze budeme brát z nějakých prostředků, co máme pro mládež. Věřím, že členové oddílu, kteří s výzvou souhlasili, se teď k tomu také nějak postaví a přispějí.“

Zličín protestuje proti vedení fotbalové asosicace stávkou
Video se připravuje ...

Obě mužstva k utkání nastoupila, utkání se však nehrálo.
Obě mužstva k utkání nastoupila, utkání se však nehrálo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud