1. dubna 2016 • 13:50

Divočina pokračuje. Litol končí v divizi C! Výsledky týmu se anulují

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po ČFL se letos nedohraje kompletní ani divize C. Ve třetí lize to v zimě zabalil Union 2013, teď končí po pár jarních zápasech o patro níž Litol. „Vedení klubu nás již o svém rozhodnutí informovalo. V tuto chvíli je Litol považována za prvního sestupujícího, její zápasy budou anulovány,“ potvrdil Jan Hořejší, vedoucí sekretář Řídící komise pro Čechy.



Ještě v úterý odpoledne manažer klubu Josef Borecký tvrdil, že není jasné, jak to s klubem dopadne. O pár hodin později po jednání Výkonného výboru klubu padl definitivní verdikt, že to Litol ve čtvrté nejvyšší soutěži balí. Tým se v soutěži trápil, momentálně prohrál osm utkání v řadě, další porážku už ale nepřidá.

Klub pak na svých internetových stránkách zveřejnil i prohlášení, kde vše vysvětluje a potvrzuje konec v soutěži.

„Na základě rozhodnutí Výkonného výboru TJ Litol, ze dne 29.3.2016, Vám sdělujeme, že tým mužů TJ LITOL odstupuje ze zbytku jarní části soutěžního ročníku 2015/2016, DIVIZE sk. „C“,“ uvádí se ve zprávě pro Řídící komisi.

„Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí byli tři zásadní věci. Velice úzký kádr „A“ mužstva, finanční potíže a to, že dva hlavní představitelé oddílu nemohou ve své práci pro oddíl (respektive „A“ mužstvo) pokračovat ať už z důvodu nemoci nebo pracovního vytížení. Po několika jednáních s hráči a členy klubu se nepodařilo najít jiné řešení. Výkonný výbor TJ Litol dospěl tedy k tomuto názoru a zároveň se všem omlouvá a doufá, že jste naše rozhodnutí přijali s pochopením.“

Sezona tak pro Litol končí, disciplinárka nyní udělí týmu pokutu. Klub ji musí uhradit a pak je možné, že se propadne jen o patro níž. Pokud by ji nezaplatil, sešup by byl výraznější, mohl by nastoupit až v nejnižší třídě. „Budeme hrát takovou soutěž, na jakou bude klub mít,“ říkal už v úterý Borecký. Otázkou zůstává, jaká soutěž to bude.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud