29. června 2016 • 09:58

Vicemistr Evropy z roku 1996 Martin Frýdek povede Vltavín v ČFL

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetiligový Loko Vltavín má nového trenéra. Čtvrtý tým uplynulého ročníku ČFL angažoval místo odcházejícího Radka Kronďáka nově vicemistra Evropy z roku 1996 Martina Frýdka. Ten naposledy pracoval pro divizní Admiru, dříve vedl třeba druholigovou Vlašim či divizní Motorlet. „Je to osobnost, něco ve fotbale dokázal,“ komentoval obsazení místa kouče Josef Neuberg, šéf Loko Vltavín.



Trenér Radek Kronďák působil ve Vltavínu třináct let, po sezoně se ale nedohodl s vedením klubu na pokračování spolupráce. Teď je jasné, že jej nahradí Martin Frýdek. Proč se Vltavín rozhodl právě pro něj? „Třeba i proto, že některé hráče zná ještě z působení u mládežnických týmů Sparty,“ řekl Neuberg.

Trenér Kronďák dovedl Vltavín během svého působení až do druhé ligy, ohledně cílů pro jeho nástupce je ale vedení klubu opatrné. „Teprve se o všem budeme bavit. Radek Kronďák u nás odvedl dobrou práci, určitě na to budeme chtít navázat. Zvláště, když kádr bude mít trenér Frýdek k dispozici stejný a ještě přijdou noví hráči,“ říká Neuberg.

Dopředu je prý hodně ošidné plánovat, jak bude tým úspěšný. Všechno je i otázkou štěstí. Naposledy ho třeba Vltavín neměl, když se mu během jara zranilo sedm fotbalistů, což znamenalo pro klub na úrovni třetí ligy problém. I tak ale tým skončil na čtvrtém místě tabulky a pral se o postup.

„Hlavní je odvést maximum, to je základ,“ vytýčil cíle šéf třetiligového klubu. K ruce bude mít Frýdek na startu přípravy, který je plánován na 11. července, dosavadní asistenty Tomáše Freislera a Petra Zábranského.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud