26. října 2016 • 14:55

Litoměřicko má na lavičce hvězdu, která obědvala s koučem Atlétika Simeónem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér třetiligového nováčka FK Litoměřicko spolupracuje se slavným Atlétikem Madrid. Možná si klepete na hlavu, ale je to pravda pravdoucí. Kouč Vasil Boev už v Česku pořádal dva kempy pro mladé hráče známého španělského klubu, sám byl v Atlétiku na stáži a poobědval třeba i s Diegem Simeonem.



„Kamarád si koupil byt u moře a náhodou se tam seznámil se sportovním ředitelem Atlétika. Přes něj jsem se s ním poznal i já. Tam všechno začalo a rozjela se spolupráce,“ říká kouč Litoměřicka.

Že by teď jeho hráčský kádr dostal injekci z ciziny, nehrozí. „Mám seznam třiceti hráčů, kteří jsou Atlétika a v Čechách by mohli hrát, ale to jsou fotbalisté pro ligu, ne pro Litoměřicko,“ dodává chlapík, který v minulosti trénoval deset let mládež ve Slavii a v rodném Bulharsku hrál první ligu za Loveč.

Ambice mu nechybí ani v roli trenéra. Když poznal ambiciozní projekt FK Litoměřicko, neváhal. Klub, který existuje jen pár měsíců a vznikl po sloučení týmů Litoměřic a Pokratic, si troufá. Nejdřív skončit do pátého místa v ČFL a tajně pošilhává i po FNL. Teď to sice není na programu dne, ale během pár let…„Majitel klubu je ambiciózní. Jeho vize na mě udělala dojem,“ říká trenér Vasil Boev.

I proto se mu vyplatí dojíždět do klubu čtyřikrát v týdnu na trénink. Cítí, že práce má smysl a hráči na sobě chtějí pracovat. Hráčů má nový klub na rozdávání. Mezi dospělými bojují o body v soutěžích litoměřický A, B, C, D a E tým. „To je rarita,“ uvědomuje si Boev, jenž v klubu funguje od léta. „Nabídli mi super podmínky a pořád se všechno vylepšuje. Pro hráče i realizační tým. Ale do práce chodit samozřejmě pořád musím,“ směje se učitel tělocviku a biologie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud