Martin Mls
2. května 2017 • 04:15

Hvězdné týmy na vesnicích! Vízek a Siegl spolu v béčku, pozor na Zbuzany

Autor: Martin Mls, hp
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na přehled Dream Teamů z nižších fotbalových soutěží v ČeskuPodívejte se na přehled Dream Teamů z nižších fotbalových soutěží v ČeskuFOTO: Koláž iSport.cz

    Sedmačtyřicetiletý Jaromír Jindráček to vystihuje trefně: „V našich letech fotbal bolí víc než dřív, ale pořád to stojí za to.“ Velkou kariéru už mají někdejší ligové hvězdy za sebou, ale spoustu z nich pořád můžete vidět s míčem u nohy - v nižších soutěžích. Po Česku dokonce najdete několik dream teamů, kde hraje víc exligových borců dohromady. Deník Sport se pokusil vybrat ty nejlepší.

  • Provodov

    Aleš Urbánek v dobách, kdy oblékal dres pražské SpartyFoto Pavel Mazáč Sport

    Hvězdy: Radek Petr, Zdeněk Kroča, Jan Zakopal, Aleš Urbánek, Aleš Hellebrand

    Soutěž: zlínský přebor

    Tolik hvězd ve vesničce u Zlína? Za vším hledejte místního podnikatele Josefa Raka, majitele stavební firmy, kde jsou zaměstnaní i někteří hráči. Osud Blšan či Poštorné, které vyletěly nahoru a zanikly, se v Provodově opakovat nemá: krajský přebor je pro klub strop.

  • Zlatníky

    Adam Petrouš hrál za Slavii i SpartuFoto Aha! – Denisa Hamerníková, Mária Rušinová, ČTK – Michal Krumphanzl, getphoto Martin Malý, ara

    Hvězdy: Jaromír Jindráček, Roman Janoušek, Adam Petrouš, Jiří Vávra

    Soutěž: okresní přebor Praha-západ

    Že by středočeská pobočka Slavie? „To zase ne,“ usmívá se hrající trenér Jaromír Jindráček, jeden ze čtyř bývalých slávistů ve vesnici pod Pražským okruhem. Od léta by jich prý mohlo být ještě víc.

  • Jíloviště B

    Ladislav Vízek přesídlil z Chaber do JílovištěFoto Dominik Bakeš Sport

    Hvězdy: Ivo Ulich, Ivan Hašek , Horst Siegl, Ladislav Vízek

    Soutěž: 3. třída, Praha-západ

    V nejsilnější sestavě se všemi hvězdami hraje béčko Jíloviště výjimečně, možná i proto zůstává ve druhé nejnižší soutěži. Na soupisce najdete i squashistu Jana Koukala, 18násobného mistra Česka.

  • Zbuzany

    Exligové hvězdy v dresu Zbuzan: Kamil Čontofalský, Mario Lička, Marek Kincl a Radek ŠírlFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Hvězdy: Kamil Čontofalský, Mario Lička, Radek Šírl , Marek Kincl

    Soutěž: středočeský přebor

    Ještě před třemi lety touhle dobou se kousek za západní hranicí Prahy hrála I. B třída, teď už klub bojuje o postup do divize. Všimněte si „bohemácké“ kliky: v Ďolíčku hráli Čontofalský se Šírlem, Kincl prošel Střížkovem.

  • Modlany

    Martin Slavík si zachytal ligu v TeplicíchFoto Michal Beránek (Sport)

    Hvězdy: Martin Slavík, Michal Doležal, Aleš Pikl

    Soutěž: ústecký přebor

    Letmý pohled do mapy vysvětlí mnohé: z Modlan do Teplic je to pouhých šest kilometrů. Bývalé teplické hráče láká na venkov i nostalgie, klubu šéfuje syn zesnulého bosse Teplic Františka Hrdličky Martin.

  • Všenorský SK

    Jan Vorel si zahrál ligu za BlšanyFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Hvězdy: Martin Müller, Jan Vorel, Jan Svátek

    Soutěž: středočeská I. A třída

    Na jaře se zatím daří, parta z pravého břehu Berounky může snít o postupu do krajského přeboru. Kromě tří exligových hráčů si klub hýčká ještě jedno velké jméno: áčko trénuje bývalý brankář Zdeněk Hruška, mistr Československa s Bohemians.

  • Černolice

    Jiří Homola v dresu SpartyFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Hvězdy: Jiří Homola, Pavel Drsek, Pavel Šultes

    Soutěž: středočeská I. A třída

    Fotbal v Černolicích býval srdeční záležitostí někdejšího šéfa českých rozhodčích Luďka Macely, teď o klub pečují jeho příbuzní. Na žízeň tu po velké kariéře hrávali Jozef Chovanec, Petr Rada či Jan Berger.

  • Kde také hrají hvězdy

    Karel Piták teď hraje ČFL za Olympii Hradec Králové. Myslí si, že by sice ještě zvládl nejvyšší soutěž, ale nabídka nepřišla.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Karel Piták (Olympia Hradec Králové, ČFL), Patrik Gedeon (Chomutov, divize B), Jiří Štajner (Chrastava, divize C), Michal Pospíšil, Tomáš Pešír (Přední Kopanina, divize C), Petr Papoušek (Turnov, divize C), Miroslav Matušovič (Havířov, divize E), Jaromír Blažek (Újezd nad Lesy, pražský přebor), David a Lukáš Jarolímové (Vykáň, středočeský přebor), Petr Švancara (Tišnov, jihomoravský přebor), Erich Brabec , Jaroslav Černý (Dolní Chabry, pražská I. A třída), Jiří Novotný (Vestec, středočeská I. A třída), Marek Heinz (Všechovice, olomoucká I. A třída), Jan Koller (Smetanova Lhota, jihočeská I. B třída), Pavel Kuka (Psáry, okresní přebor Praha-západ)

  • U hranic hraje český „traumteam“

    Jan Nezmar se v Německu loučil s aktivní fotbalovou kariérouFoto Thomas Eichler

    Exligisty táhne také cizina. Dnes to zní jako sci-fi, ale před třemi lety německý Neugersdorf z páté nejvyšší soutěže vyřadil ze saského poháru Red Bull Lipsko, které nyní prohání v bundeslize Bayern Mnichov. A bylo u toho hned devět českých fotbalistů v čele s několikanásobnými českými mistry Janem Nezmarem, Petrem Lukášem či Janem Flachbartem. Ano, tým z šestitisícového městečka v Horní Lužici hned za hranicemi má už od 90. let minulého století obrovskou českou tradici. V klubu patřícím automobilovému magnátovi Ernstu Liebovi si ve fotbalovém „důchodu“ pravidelně přivydělává větší či menší česká kolonie. Nyní za něj ve čtvrté soutěži hraje z bývalých prvoligových hráčů Milan Matula, Luboš Loučka, Jaroslav Dittrich, Jiří Liška, Josef Marek a Jan Penc (plus gólmani David Pokorný a Patrik Klouda). Neugersdorf má český „Traumteam“.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud