29. dubna 2017 • 17:28

Povodeň u lídra přeboru na Olomoucku. Hřiště v Ústí pod vodou, začaly mizet branky

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Metr a půl pod hladinou rozvodněné řeky Bečvy se v pátek ocitlo hřiště TJ Sokolu Ústí na Olomoucku. Povodeň zachvátila celý areál i široké okolí. Včasný zásah hasičů, hráčů a dobrovolníků z řad obyvatelů obce, kteří areál stačili včas vyklidit a zachránit tím mnohé vybavení klubu, zabránil větším škodám. Ty se zatím odhadují na zhruba dvě stě tisíc korun, ještě však není zjištěn veškerý rozsah škod. V sobotu už voda opadla, na hřišti zůstaly louže. Nedělní duel lídra olomouckého krajského přeboru s Lutínem musel být odložen.



Když v pátek ráno dorazilo do Ústí nedaleko Teplic nad Bečvou echo, že průtok řeky, které areál místního Sokolu obtéká, se na horním toku prudce zvyšuje, ústečtí obyvatelé nečekali. Mají zkušenosti, věděli, co se za pár hodin asi stane. Seběhli se do sportovního areálu, aby odklidili, co se odklidit dá.

Co očekávali, to se brzy stalo. Bečva se skutečně vylila z břehů a její hladina začala stoupat. Obě hrací plochy brzy zmizely pod hladinou, mizet začaly i branky. „Když byla voda nejvýš, bylo z brankových konstrukcí vidět asi jen těch horních padesát centimetrů,“ líčil Jiří Smolka, manažer fotbalového klubu, který věří, že letošní snažení dotáhne k historickému postupu do divize.

Bylo štěstí, že Bečva v pátek večer kulminovala a ze hřiště odtekla zpět do koryta. Druhý den zůstaly na ploše jen velké louže. „Kdyby se velká voda zdržela na hřišti tři čtyři dny, jako se nám to tady už v minulosti stalo, trávník by shnil. K tomu naštěstí nedošlo,“ řekl Smolka, který doufá, že ke konci následujícího týdne už bude možno na ploše trénovat.

Povodeň u lídra přeboru na Olomoucku. V Ústí voda zatopila hřiště
Video se připravuje ...

Vytrvalý déšť způsobil velmi nepříjemné starosti nejen fotbalistům
Vytrvalý déšť způsobil velmi nepříjemné starosti nejen fotbalistům

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud