6. září 2017 • 09:12

Pět gólů nás nastartuje, věří střelec Korba. Po fotbale sám radí sportovcům

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně. I Převýšov ukázal, že umí vyhrát. Odměna za dřinu a odmakané zápasy dosud chyběla, ale tým trenéra Tomáš Hrabíka na domácím hřišti do té doby vedoucí Benešov 5:0 a ukázal svou pravou tvář. „Všem se nám ulevilo,“ přiznává útočník Radek Korba. V základní sestavě sice chyběl, ale i v roli střídajícího žolíka přidal jednu z branek.



Benešov se vezl na úspěšné vlně, naopak Převýšov byl pod tlakem povinnosti zlomit nepříjemnou sérii. Jak těžké to bylo?
Náročné to bylo v tom, že jsme nehráli špatně, herně jsme nepropadali, ale body chyběly. Do utkání jsme šli s tím, že už to prostě musíme zvládnout.

Povedlo se to náramně, výhru takovým rozdílem jste možná ani nečekali. Nebo ano?
Soupeř byl bojovný, docela se jim teď dařilo. Ale my jsme si pomohli standardními situacemi. Z nich jsme dokázali střílet góly a to rozhodlo. Myslím, že po třetím gólu už nebylo co řešit a měli jsme to pod kontrolou.

Ležela na vás ta tíha povinnosti bodovat?
My jsme s těmi soupeři uhrávali stejné výsledky i před rokem. Oni jen dokázali, že budou hrát zase o špičku. Všichni jsme ale cítili, že je na čase se zvednout a jsme moc rádi, že se to povedlo.

Vám se to ale tolik líbit nemusí, když jste začal jen v pozici náhradníka...
Půjdu na hřiště, když to určí trenér. Kádr máme kvalitní, doplnilo ho pár jmen a i v útoku je vyšší konkurence. Takže, když se na mě dostane jako na střídajícího hráče, beru to.

Teď vás čeká cesta do Prahy. Poprvé jste z hlavního města odjížděli s pocitem křivdy, když jste dostali rozhodující gól v nastavení rukou. Teď vás čeká těžký zápas na Vyšehradě, může to být podobně náročné?
Vyšehrad, to je hlavně zápas na umělé trávě. Já mám čtyřikrát operované koleno a tak tenhle povrch nemám vůbec rád. To je stejné, jako když se netěším na zimní přípravu. Je tam sice běhání, ale hlavně se hraje na umělém povrchu. Nemám ho rád. A co se týče toho zápasu, určitě nám pomůže, že jsme teď dali pět gólů. Ulevilo se nám, měli jsme těžký los, dostávali jsme góly v závěru. Teď jsme to snad zlomili a všichni věříme, že se zvedneme.

Kromě fotbalu se věnujete i podnikání. Souvisí také s fotbalem?
Určitě ano. Vytváříme projekt sportovního servisu, který je určen pro všechny sportovce, ať už dělají jakýkoliv sport, ale k fotbalu a fotbalistům máme momentálně nejblíže. Radíme jim a zdůrazňujeme potřebu individuální přípravy i nad rámec klubových tréninků, protože konkurence v dnešní době je obrovská a jestliže chce hráč dlouhodobě působit na nejvyšší úrovni, tak tato forma přípravy je nezbytností. Zatím se tento projekt rozjel na Královéhradecku a Pardubicku, ale momentálně již plně pracujeme na jeho rozšíření. Rádi bychom co nejdříve působili po celé ČR.

Takže si děláte zadní vrátka, kdyby to s fotbalem směrem k vyšším soutěžím nevyšlo?
Takhle to není. Měl jsem nějaké svoje sny, ale jak jsem říkal, mám za sebou čtyři operace kolena a jsem realista. Kromě hraní ve třetí lize se s pár dalšími lidmi soustředíme na naši firmu J&K ProSports a zmíněný projekt. Teď v nejbližší době ho chceme spustit v Jablonci, Liberci a také začínáme postupně připravovat Prahu. Seznámit se s ním lidé můžou na sociálních sítích, na internetu, případně velmi rádi se s každým sportovcem, kterého to zaujme, sejdeme osobně.

Týká se vaše poradenství jen sportovní přípravy?
Samozřejmě služby okolo sportovní přípravy jsou základem. Sportovci se u nás mohou zaměřit na všechny oblasti tréninku od atletické přípravy, fitness tréninků přes lekce u mentálního coache a sportovního psychologa až třeba k Čínské medicíně. Na všechny oblasti máme dohodnuté zkušené odborníky svých oborů. Tyto sportovní služby doplňují naši obchodní partneři, které se snažíme vybírat tak, aby odráželi životní styl sportovců, a u kterých hráči mohou čerpat slevy a užívat výhodnějších podmínek. A celé to doplňuje poradenství ohledně financí, účetních služeb. Kdo by měl zájem, určitě se nemusí bát zavolat. Těší nás, že je o projekt zájem a budeme rádi, když se ho povede co nejvíce rozšířit. Budeme rádi, když někomu pomůžeme, aby se dostal výš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud